Anderlecht weet weer wat winnen is in de Belgische competitie. Het moest uit de tenen komen, maar diep in extra tijd kroonde Michel Vlap zich tot matchwinner tegen Cercle Brugge.

Cercle Brugge
1 - 2
Anderlecht
Anderlecht

Vorige week verloor Anderlecht nog van die andere club uit Brugge (1-2), daarvoor werd er doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Antwerp FC. Richting het einde van het reguliere seizoen begint de tijd te dringen voor Anderlecht, dat nog enkele plaatsen moet stijgen om straks deel uit te maken van de kampioensgroep.

De drie punten tegen Cercle Brugge kwamen dan ook als geroepen en werden mede dankzij Vlap gepakt. De ex-speler van SC Heerenveen kopte in de vierde minuut van de extra tijd op knappe wijze raak bij de tweede paal, waardoor Anderlecht de overwinning alsnog over de streep trok. Voor Vlap was het zijn vijfde goal in Belgische dienst. Daarvoor had Francis Amuzu op aangeven van Nacer Chadli al voor de 1-1 gezorgd. Kévin Hoggas had Cercle Brugge op een 1-0 voorsprong gezet in de eerste helft.

Met deze overwinning is Anderlecht er nog niet, de achterstand op nummer zes RC Genk bedraagt momenteel vier punten. Na dertig wedstrijden in de reguliere competitie strijden de eerste zes teams om het kampioenschap van België in de play-offs.