Vlahovic tilt Juventus aan de Via del Mare naar de koppositie

Reacties

Juventus heeft zondagavond de koppositie in de Serie A gegrepen. In Zuid-Italië was de ploeg te sterk voor Lecce. In het Stadio Via del Mare werd het 0-3 door doelpunten van Dusan Vlahovic (twee stuks) en Bremer. De grootmacht uit Turijn wipt over Internazionale heen.

Vlahovic tilt Juventus aan de Via del Mare naar de koppositie
© Pro Shots
Lecce
Lecce
0 - 3
Juventus
Juventus

Juventus wilde snel zaken doen in Lecce. Binnen twintig seconden had Vlahovic een eerste kans, binnen tien minuten werd een inzet van Weston McKennie van de lijn gehaald. Halverwege de eerste helft konden Vlahovic noch Filip Kostic een voorzet vanaf de rechterkant inkoppen. Gaandeweg de eerste helft kon Lecce zich beter wapenen, bij rust was er nog niet gescoord.

Na de pauze drukten de zwart-witten hun overwicht wél in de stand uit, Vlahovic werd de grote man. Er stond bijna een uur op de klok toen de Servische frontman een rommelige aanval zowel in stijl als stijlvol afrondde. Het leek er niet op dat hij de bal raakte zoals hij zich dat had voorgenomen, het resultaat was evenwel fraai: het leer vloog in de kruising, Juventus leidde. Enkele minuten later bezondigde Vlahovic zich aan diefstal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Diefstal van een doelpunt, welteverstaan. De inzet van McKennie zeilde regelrecht het doel in, op instinct besloot Vlahovic, zoals Filippo Inzaghi in zijn beste dagen, om toch nog een laatste zetje te geven. Zijn Amerikaanse ploeggenoot stond erbij en keek ernaar, ietwat sipjes. De rood-gele thuisploeg kwam deze dubbelslag niet meer te boven en moest zich gewonnen geven. Vlak voor tijd kopte Bremer de eindstand van 0-3 op het bord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lecce blijft onderin de middenmoot bungelen, Juventus is de nieuwe koploper in Serie A. Dit als gevolg van een ongeslagen reeks van veertien competitiewedstrijden, die eind september overigens begon tegen Lecce. La Vecchia Signora blijft ook zeker een week bovenaan staan, want achtervolger Internazionale speelt dit weekend geen competitiewedstrijd. Maandagavond treffen de Milanezen Napoli in Saoedi-Arabië, in het kader van de Italiaanse Super Cup.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
34
28
5
1
81-18
+63
89
2
AC Milan
34
21
7
6
64-39
+25
70
3
Juventus
34
18
11
5
47-26
+21
65
4
Bologna
35
17
13
5
49-27
+22
64
5
AS Roma
34
17
8
9
61-41
+20
59
* Actueel tot en met 4 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.