Vlaar ziet Ajax als terechte kampioen en dicht Koopmeiners grote toekomst toe

Reacties

Ron Vlaar is er nog steeds van overtuigd dat AZ in de slotfase van het Eredivisie-seizoen PSV kan inhalen in de strijd om de tweede plek. De 36-jarige oud-verdediger, die in februari van dit jaar per direct stopte, ziet de toekomst rooskleurig in voor de Alkmaarders en is onder de indruk van de potentie van onder anderen Teun Koopmeiners.

Vlaar ziet Ajax als terechte kampioen en dicht Koopmeiners grote toekomst toe

Vlaar begon het seizoen nog als speler van AZ en volgt de ploeg van Pascal Jansen nog van erg dichtbij. Zondag zag hij vanuit huis het team waar hij zelf sinds eind 2015 weer deel van uitmaakte, verliezen van Ajax. 'Een heel boeiende wedstrijd, met een heel hoog niveau. In alle eerlijkheid: zeker na de 1-0 was het gespeeld. De 2-0 van Ajax was een logisch gevolg van die fasen', blikt Vlaar terug in onze liveshow met presentator Kees Jansma.

De routinier werd gevraagd naar het fysieke verschil in de Johan Cruijff Arena. Waar AZ hoopte te kunnen profiteren van vermoeidheid bij Ajax, leek de koploper in de slotfase juist over meer energie te beschikken. Vlaar over de reeks van Ajax: 'Dat je veel wedstrijden speelt, is dan juist wel lekker. Wij hebben vorig seizoen heel lang een dubbel programma gehad en als je in dat ritme zit, dan voel je geen vermoeidheid. Vitesse liep vorige week in de bekerfinale helemaal leeg, die waren kapot. Het ritme waar Ajax in zit, dat zouden wij ook heel graag willen. Maar zij zijn ook de terechte kampioen.'

Gaat het over AZ, dan gaat het ook al snel over de toekomst. Wie van de jonge smaakmakers speelt volgend seizoen nog in Alkmaar? De ontwikkeling van Koopmeiners wekt bijvoorbeeld interesse. Denkt Vlaar dat zijn 23-jarige oud-ploeggenoot zich uiteindelijk echt kan meten met de internationale top? 'Dat denk ik wel, absoluut. Ik vind dat hij onwijs veel stappen heeft gezet in zijn ontwikkeling. Hij is een heel goede speler die heel bewust bezig is met het spelletje. Hij is wel iemand die een uitdaging nodig heeft. Dat is voor de jonge jongens bij ons ook belangrijk: de uitdaging om telkens het maximale uit zichzelf te halen, ook als het even te makkelijk gaat', reageert Vlaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Clasie en Martins Indi
De talenten bij AZ konden zich in de voorbije jaren optrekken aan routiniers als Vlaar. In de huidige selectie zorgen Jordy Clasie (29) en Bruno Martins Indi (29) nog voor de nodige dosis ervaring. De toekomst van de twee is nog ongewis. Het contract van Clasie loopt komende zomer af, net als de huurperiode van de van Stoke City geleende Martins Indi.

Vlaar is duidelijk: het is voor AZ erg belangrijk dat het duo blijft. Hij legt uit waarom: 'Zij zijn heel belangrijk met hun manier van topsportbeleving. Zeker voor deze groep. Er zijn al heel veel stappen gezet, maar we hebben ook nog heel veel stappen te nemen.'

Bekijk hieronder de hele talkshow waarin alle hoogte- en dieptepunten uit de loopbaan van Vlaar voorbij komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.