Vitesse wil Van Hintum als technisch manager

EXCLUSIEF - De deadline van 1 januari zal vermoedelijk niet gehaald worden, maar één ding is duidelijk: Vitesse wil Marc van Hintum als nieuwe technisch manager. De Arnhemmers hebben de voormalige verdediger benaderd met de vraag of hij interesse heeft in de vacante positie.

Van Hintum moet bij Vitesse Jan Streuer opvolgen, die sinds 1 november als hoofdscout op de loonlijst staat bij het Oekraïense Shakhtar Donetsk. Sindsdien nemen trainer Aad de Mos en algemeen directeur Paul van der Kraan de technische honneurs waar, wat beiden echter niet als een onverdeeld succes beschouwen.

Al snel na het vertrek van Streuer bracht Vitesse een profielschets voor de nieuwe technisch manager naar buiten. Hierin stond onder meer dat hij een Vitesse-achtergrond moest hebben, waardoor enkele geïnteresseerden al snel afvielen.

Een aanbod van De Mos, om naast het trainerschap ook de eindverantwoordelijkheid voor het technische beleid in handen te nemen, werd resoluut afgeslagen.

Van Hintum was, voordat hij naar Hannover 96 vertrok, van 1997 tot 2001 actief in Arnhem. Tegenwoordig is hij werkzaam voor de VVCS.

Het is zeker nog geen uitgemaakte zaak dat de voormalige verdediger zal ingaan op de flirt van Vitesse. Hij heeft het naar zijn zin in zijn huidige functie en wil eerst de inhoudelijke kant van de aanbieding afwachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen