Vitesse wil contract met succesvolle Rutten verlengen

Vitesse gaat deze winter proberen om Fred Rutten voor een langere periode vast te leggen. De vijftigjarige trainer heeft een aflopend contract en twijfelt zelf nog over een langer verblijf. Technisch directeur Ted van Leeuwen laat weten dat er bij de Arnhemse directie geen enkele twijfel bestaat.

Vitesse wil contract met succesvolle Rutten verlengen

'Ik spreek namens de gehele clubleiding als ik zeg dat iedereen hoopt dat Fred aanblijft', aldus Van Leeuwen. 'Hij toont eens te meer aan dat hij een toptrainer is. Officieel hebben we nog geen actie ondernomen, maar onze intentie is overduidelijk. Wij willen verder met Fred. Deze winter zullen we op het trainingskamp verder praten. De bal ligt nu bij hem. We moeten hem overtuigen dat we nog verder kunnen groeien met deze club. Voor ons is Fred Rutten de ideale trainer om Vitesse verder te helpen.'

De oefenmeester uit Wijchen liet eerder in Voetbal International al weten het naar zijn zin te hebben bij de nummer twee van de Eredivisie, maar dat hij wel voldoende perspectief wil zien om door te kunnen groeien naar de absolute top.

Rutten: 'Vitesse is ambitieus. De club zit in een bepaalde fase en wil verder doorgroeien. Ik heb het uitstekend naar mijn zin maar er moet wel voldoende perspectief zijn om ook die volgende stap te maken. Ik heb nog geen besluit genomen, we zien het de komende tijd wel.' (Stef de Bont)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's