Vitesse strikt Duits jeugdinternational als opvolger Pasveer

Reacties

Vitesse heeft de opvolger van de naar Ajax vertrokken Remko Pasveer in huis gehaald. De Arnhemmers bevestigen de komst van de Duitse doelman Markus Schubert, die voor drie seizoenen getekend heeft. In het contract is een optie voor nog een extra jaar opgenomen.

Vitesse strikt Duits jeugdinternational als opvolger Pasveer
© Pro Shots

De 23-jarige Schubert komt over van Schalke 04, dat de doelman ondanks een nog twee jaar doorlopend contract transfervrij naar Arnhem laat gaan. De uit de Bundesliga gedegradeerde club maakt hiermee weer wat ruimte vrij in het salarishuis. In de Vitesse-selectie vindt Schubert met Maximilian Wittek een landgenoot, terwijl technisch directeur Johannes Spors en hoofdtrainer Thomas Letsch natuurlijk ook uit Duitsland komen.

Schubert is Duits jeugdinternational en behoorde op het afgelopen EK nog tot de selectie van Jong Duitsland. Tijdens het toernooi, dat door Duitsland gewonnen werd, kwam de doelman evenwel niet in actie. Hij stond twee seizoenen onder contract bij Schalke, dat Schubert in 2019 overnam van Dynamo Dresden, en kwam tot tien officiële wedstrijden in het eerste elftal. Vorig seizoen zat hij op huurbasis voor Eintracht Frankfurt, waar Schubert een heel jaar op de bank bleef zitten. 

Met de komst van Schubert heeft Vitesse nu weer drie keepers in de selectie zitten. De nieuwkomer gaat de concurrentiestrijd aan met Daan Reiziger, die deze zomer overkwam van Ajax, en Jeroen Houwen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.