Vitesse sleept remise uit het vuur

In de strijd tegen degradatie heeft Vitesse een punt gepakt. In drie minuten gaf NAC Breda een zekere 2-0 voorsprong uit handen (2-2).

Vitesse maakte het zichzelf moeilijk. De Arnhemse formatie liet verschillende goede mogelijkheden onbenut en had de pech dat tegenstander NAC Breda zeer effectief omging met de kansen. De Brabantse formatie kon gaan rusten met een 2-0 voorsprong, omdat Anouar Diba en Orlando Engelaar de paar kansen wel in goals hadden omgezet.

NAC-doelman Gabor Babos leek vervolgens een onneembare obstakel voor Vitesse. Maar in een tijdsbestek van drie minuten waren de rollen volledig omgedraaid. Theo Janssen liet in de 66-ste minuut zien dat Babos wel degelijk te passeren was. Na de rode kaart voor Diba stond er zowaar de 2-2 op het scorebord. Verder dan de gelijkmaker van Mahamadou Zongo kwam Vitesse niet.