Vitesse scoort makkelijker dan NAC en wint

Vitesse pakte terecht drie punten bij NAC Breda. In West-Brabant sprong de ploeg van Aad de Mos beter met de kansen om dan de gastheren: 1-2.

Typerend voor de Bredase malaise was de strafschop die Anthony Lurling vlak na rust opeiste nadat Csaba Fehér onderuit was gegaan bij een duel met Sébastien Sansoni. Lurling zette zich achter de bal, maar schoot zo matig in dat doelman Piet Velthuizen redde.

Niet veel later sloeg Vitesse wél toe. Santi Kolk kreeg de ruimte op de rechterflank, verzond een voorzet naar de tweede paal, waar Harrie Gommans de bal in het doel knikte voor de 0-2. Vlak voor rust had Kolk al vallend de 0-1 binnengeschoten.

NAC was het duel het best begonnen en kreeg al snel flink wat kansen. Zo moest Velthuizen redden op een schot van Fehér, terwijl Jasar Takak zijn doelman moest helpen door een inzet van Matthew Amoah van de doellijn te werken. Maar gaandeweg de eerste helft nam Vitesse het initiatief. En eenmaal op achterstand bakte NAC er weinig meer van.

In blessuretijd kwam NAC alsnog tot scoren, nadat Sansoni opnieuw een strafschop had veroorzaakt (ditmaal via hands). Terwijl de Fransman de kleedkamer opzocht, scoorde Edwin de Graaf. Maar de thuisploeg kwam tijd tekort om te kunnen jagen op de gelijkmaker.