Vitesse pikt concurrent voor Darfalou op bij Anderlecht

Reacties

Vitesse heeft zijn voorhoede versterkt met Mohammed Dauda. De aanvaller wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van de Belgische topclub Anderlecht, waar Fred Rutten de hoofdtrainer is. 

Vitesse pikt concurrent voor Darfalou op bij Anderlecht

De twintigjarige Dauda is een multifunctionele speler, die zich vooral op de positie van centrumspits richt. Hij gaat bij Vitesse de concurrentiestrijd aan met Oussama Darfalou. Tim Matavz en Hilary Gong zitten in de Arnhemse lappenmand en de kans is groot dat Chelsea-huurling Charly Musonda, die kampt met een zware knieblessure, dit seizoen helemaal niet meer naar Vitesse komt.

De Ghanees Dauda deed dit seizoen in zeven officiële wedstrijden van Anderlecht mee. Hij mocht één keer in de basis beginnen in het toernooi om de Europa League en één keer bij een competitiewedstrijd. Scoren deed Dauda dit seizoen nog niet. Bij Vitesse is hij de eerste nieuwkomer van deze transferperiode.

'Vitesse is een grote club, dus ik ben erg trots dat ik daar deel van uit mag gaan maken', zegt Dauda op de website van Vitesse. 'Ik hoop dat ik veel doelpunten in het geel-zwart kan maken. Ik kijk er enorm naar uit om te beginnen.' Technisch directeur Marc van Hintum: 'Dauda is een jonge speler met veel talent. We volgen hem al langer, dus zijn kwaliteiten zijn ons welbekend. Hij is snel, technisch vaardig en beschikt over een scorend vermogen. Het is een speler die op de spitspositie inzetbaar is, maar ook op de flanken goed uit de voeten kan.'

In het huurcontract zit een optie tot koop. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.