Vitesse onderhandelt met Bayern over begeerde belofte Vidovic

Reacties

De volgende jonge huurling is op weg naar Vitesse. Het gaat om Gabriel Vidovic, een achttienjarige in Duitsland geboren Kroatische jeugdinternational van Bayern München. Vidovic is een gewilde speler, Vitesse hoopt toe te slaan.

Vitesse onderhandelt met Bayern over begeerde belofte Vidovic
© Pro Shots

Bayern München had Vitesse (en ook andere geïnteresseerde clubs) eerder te kennen gegeven dat Vidovic aan een Bundesliga-club verhuurd moest worden. Dat liep echter om verschillende redenen spaak. Borussia Mönchengladbach wilde een optie tot koop in de huurovereenkomst opnemen en Hertha BSC zette in op een tweejarige huurperiode. Beide voorstellen werden afgewezen door de Beierse topclub waarna Vitesse opnieuw in beeld kwam.

Technisch directeur Benjamin Schmedes lijkt genoegen te nemen met een éénjarige huurperiode. Bayern wil Vidovic per se ergens op het hoogste niveau minuten laten maken. De club ziet wel degelijk toekomst in de speler en wil hem volgend seizoen een nieuwe kans geven in de voorbereiding.

Vitesse en Bayern München onderhandelen momenteel over de precieze voorwaarden van de huurdeal. Het wordt niet ondenkbaar geacht dat Bayern een zogenaamde terugkomclausule wil opnemen.

Vidovic wordt gezien als schaduwspits en komt het best tot zijn recht rond een andere aanvaller. Sinds 2016 is hij in de jeugdopleiding van Bayern München actief, zijn huidige verbintenis loopt tot medio 2025. In de voorbereiding op dit seizoen maakte hij geregeld minuten en vorige week in de Bundesliga-wedstrijd tegen VfL Bochum viel hij zelfs in. Hij leverde in die invalbeurt ook nog een assist.

In april van dit kalenderjaar liet Julian Nagelsmann hem al als invaller debuteren in het eerste elftal. Het was een beloning voor een uitstekend seizoen waarin Vidovic 21 keer scoorde in 33 duels voor het tweede elftal van Bayern München.

Vitesse is momenteel op zoek naar aanvallende versterking omdat naast Nicolai Baden Frederiksen alleen Mohamed Sankoh en Thomas Buitink offensieve selectiespelers zijn.

Vitesse kondigde vorige week al aan dat de komst van een nieuwe grootaandeelhouder in aantocht is, maar dat de formaliteiten nog niet geregeld zijn. Dat betekent dat de club is veroordeeld tot het huren van tieners. Ryan Flamingo, Mohamed Sankoh en Kacper Koslowski kwamen al eerder. Kjell Scherpen en Ferro zijn ook op huurbasis Vitessenaar.

Spelersprofiel

G. Vidović


Geboortedatum:
1 december 2003
Leeftijd:
20
Geboorteplaats:
Augsburg
Nationaliteit
Kroatië
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Dinamo Zagreb
Nationaal team:
Kroatië Onder 21
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.