Vitesse neemt door 'dienstplicht-probleem' met tegenzin afscheid van Oroz

Reacties

Vitesse verhuurt Dominik Oroz (21) voor komend seizoen aan het Oostenrijkse Sturm Graz. De Arnhemse club had nog geen zicht op wanneer de verdediger weer zou kunnen terugkeren na het vervullen van zijn dienstplicht in Oostenrijk en besloot hem voorlopig in zijn vaderland te laten.

Vitesse neemt door 'dienstplicht-probleem' met tegenzin afscheid van Oroz
© Pro Shots

Oroz ontbreekt sinds april bij Vitesse vanwege een dienstplicht in eigen land, waar hij niet onderuit wist te komen, ook niet met hulp vanuit Arnhem. Vitesse verlengde voor de tijdelijke overstap de verbintenis van Oroz met één jaar. Sturm Graz, de nummer twee van Oostenrijk heeft voor de winter een koopoptie, maar Vitesse kan Oroz ook weer terughalen als deze optie niet geactiveerd wordt. De centrale verdediger, die in januari 2021 overkwam van FC Liefering in Oostenrijk, ligt daardoor tot medio 2024 vast in GelreDome.

Technisch directeur Benjamin Schmedes van Vitesse denkt dat verhuur van Oroz de beste optie was voor de ontstane situatie: 'Hiermee komt er, voor nu, een einde aan een slepende en vervelende situatie. Als Vitesse zijnde hebben wij meermaals geprobeerd om Dominik terug te halen naar Nederland, maar dat is helaas niet gelukt', aldus Schmedes op de clubsite van Vitesse.

'Als club hebben wij hier geen enkele invloed op kunnen uitoefenen. Dat is uiteraard frustrerend, ook met het oog op de bezetting in de achterhoede', verklaart de technisch directeur. 'Met de wetenschap dat we dit kalenderjaar niet meer op Dominik hoefden te rekenen, is dit echter de meest verstandige uitkomst.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.