Vitesse neemt definitief afscheid van Büttner

Reacties

Algemeen directeur Pascal van Wijk en technisch directeur Mo Allach hebben dinsdagmiddag een update gegeven over de transferplannen van Vitesse. Daarin wordt bevestigd dat de club niet doorgaat met Alexander Büttner en Maikel van der Werff.

Vitesse neemt definitief afscheid van Büttner

De contracten van het defensieve duo lopen deze zomer af en de Arnhemmers gaan beide spelers geen nieuwe aanbieding doen. 'Arnold Kruiswijk is gestopt en de toekomst van Maikel en Alexander ligt elders. De gehuurde spelers keren in eerste instantie terug naar hun club', verwijst Allach naar Jake Clarke-Salter, Charly Musonda Jr, Eduardo, Mohammed Dauda en Martin Ødegaard.

Met name het vertrek van Büttner is opvallend. De dertigjarige linkspoot keerde in januari 2017 terug uit Rusland en veroverde al snel weer een basisplaats bij Vitesse. Ook afgelopen seizoen was hij een vaste waarde in het elftal van trainer Leonid Slutsky. Büttner wisselde sterke fases af met mindere periodes. In augustus liet hij nog weten het enorm naar zijn zin te hebben: 'Ik hoef echt nergens heen, ik kan ook zomaar voor tien jaar bijtekenen.' Nu gaan club en speler toch uit elkaar.

Dat betekent dat Vitesse de markt op moet voor nieuwe versterkingen. 'Het is een trend dat de transfermarkt relatief laat pas echt op gang komt. Uiteraard hebben wij de schaduwlijsten klaar liggen en zijn we achter de schermen al volop bezig om de selectie weer op volle sterkte te brengen. Onze wens is om de selectie zo snel mogelijk op peil te hebben. Tegelijkertijd is het inherent aan de voetbalwereld dat ook in de latere fases van de transferwindow het nodige gebeurt', aldus Allach.

Lastig en vervelend
Van Wijk schetst de financiële situatie van de club. 'Vitesse heeft simpelweg te maken met te hoge kosten in relatie tot de opbrengsten. We willen stapsgewijs de club beter in balans brengen. Het boekjaar van seizoen 2017/18 was een positieve uitzondering, met hoge opbrengsten dankzij deelname aan de groepsfase van de UEFA Europa League en verschillende bijzonder lucratieve transfers. Dat zorgde eenmalig voor gezonde financiële cijfers, maar we willen structureel beter in balans komen. Dat betekent ook dat er keuzes gemaakt moeten worden. Een deel van die keuzes zit in het niet verlengen van een aantal aflopende contracten van medewerkers. Absoluut een lastige en vervelende beslissing, maar wel noodzakelijk om de continuïteit van onze mooie club te waarborgen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.