Vitesse met champagnebenen tegen best of the rest FC Utrecht

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Bij het duel tussen nummer vier FC Utrecht en KNVB-bekerwinnaar Vitesse gaat het eigenlijk alleen maar om de eer.

Vitesse met champagnebenen tegen best of the rest FC Utrecht

Speelronde: 33
Aftrap: zondag 7 mei, 14.30 uur
Scheidsrechter: Allard Lindhout

• Bij FC Utrecht - Vitesse staat er eigenlijk niets meer op het spel. De Domstedelingen zullen hoe dan ook als vierde eindigen en kunnen zich opmaken voor de play-offs om een Europees ticket. Vitesse won afgelopen week de KNVB-beker en is al zeker van deelname aan de groepsfase in het nieuwe Europa League-seizoen.

• FC Utrecht zette achttien van zijn voorbije 31 thuiswedstrijden tegen Vitesse in winst om. Vijf keer eindigde het treffen onbeslist en acht keer gingen de Domstedelingen onderuit.

• In liefst vijftien van de laatste zestien ontmoetingen tussen deze teams – wedstrijden in Arnhem meegerekend – kwamen beide ploegen eenmaal tot scoren. In al deze duels vielen liefst 64 goals, goed voor een gemiddelde van vier treffers per wedstrijd.

• FC Utrecht veroverde in de tweede competitiehelft gemiddeld 2,1 punten per wedstrijd. Voorafgaand aan de winterstop lag het moyenne nog op 1,50 punt. Geen enkele club ging er meer op vooruit in de tweede seizoenshelft.

Samenvatting: Vitesse schrijft in De Kuip historie tegen AZ

• De ploeg uit de Domstad staat aan de vooravond van een jubileum. FC Utrecht behaalde tot nu toe namelijk 399 thuiszeges in de Eredivisie.

• Bekerwinnaar Vitesse verloor de afgelopen twee competitiewedstrijden. De laatste keer dat de Arnhemmers driemaal achtereen ten onder gingen in de Eredivisie was in februari 2012.

• In officiële wedstrijden boekte Vitesse in 2017 al elf overwinningen. Dat zijn er nog maar twee minder dan in heel 2016.

• Ricky van Wolfswinkel was trefzeker met zijn laatste vijf schoten op doel, waaronder vanzelfsprekend bij zijn beide pogingen in de KNVB-bekerfinale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.