Vitesse maakt einde aan fraaie status Feyenoord onder Advocaat

Reacties

Feyenoord heeft op bezoek bij Vitesse voor het eerst sinds 26 Eredivisie-duels verloren. In Arnhem maakte Oussama Darfalou zondagmiddag het verschil in de topper.

Vitesse maakt einde aan fraaie status Feyenoord onder Advocaat
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Dick Advocaat werd geroemd voor het stabiliseren van Feyenoord ondanks de nodige tegenslag. Dat er onder zijn leiding nog niet was verloren in de Eredivisie was een tastbaar bewijs van zijn succes. De Feyenoord-coach stond zondag echter opnieuw voor een loodzware uitdaging, want hij moest smaakmaker Steven Berghuis door een bovenbeenblessure missen. Bij afwezigheid van de rechtsbuiten koos Advocaat voor een 5-3-2-systeem, dezelfde formatie als Vitesse. 'In deze formatie is het Jantje tegen Pietje. Laat maar zien wie de betere is', legde Advocaat uit.

In dat gevecht van man tot man was Vitesse in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg. Met name Loïs Openda bezorgde met zijn snelheid de Rotterdamse defensie problemen. In de eerste minuut kreeg hij al een aardige kans en na bijna een halfuur lukte het na een rush net niet de bal bij Oussama Tannane te krijgen, door goed ingrijpen van Eric Botteghin. In de veertigste minuut was er geen houden meer aan voor Feyenoord. Na een uitstekende lange pass van Riechedly Bazoer klopte Openda in een één-tegen-één-duel Marcos Senesi en de jonge Belg legde de bal in het Rotterdamse strafschopgebied perfect breed voor Darfalou. Laatstgenoemde maakte simpel zijn zesde Eredivisie-doelpunt van het Eredivisie-seizoen: 1-0.

Feyenoord had tot dan toe aanvallend weinig laten zien. Vlak voor de openingsgoal was Bryan Linssen dreigend geweest uit een voorzet van Nicolai Jørgensen, maar het schot van de voormalige sterspeler van Vitesse werd uitstekend geblokt door Danilho Doekhi. Het was verder te mager wat Feyenoord liet zien. Zonder Berghuis en João Teixeira, die eerder deze week zijn kuitbeen brak, was er een gebrek aan creativiteit.

Wél was Feyenoord vroeg in de tweede helft erg gevaarlijk uit een voorzet van Mark Diemers. De kopbal van Linssen werd gestopt door Remko Pasveer en Jørgensen stuitte in de rebound ook op de Vitesse-goalie. Advocaat probeerde met zijn wissels de druk op Vitesse op te voeren. Dat lukte behoorlijk. Eerst viel Luis Sinisterra in voor Leroy Fer, die voor het eerst sinds twee maanden in de basis was begonnen. Daarna viel Luciano Narsingh in voor Bart Nieuwkoop. Ondertussen was er een grote kans voor Linssen, die van dichtbij over schoot.

Zo werd Feyenoord in de tweede helft wel sterker. Vitesse zakte noodgedwongen terug tot bij het eigen zestienmetergebied en kwam een paar keer goed weg, onder andere toen Uros Spajic met een afstandsknal de lat raakte. De kansen voor Botteghin en Sinisterra in de absolute slotfase waren nog veel groter. Botteghin kon de bal eerst bij zijn poging van dichtbij niet laag houden en Pasveer tikte de bal bij een harde kopbal van Sinisterra nog net tegen de lat. De muur van Vitesse bleef zo met wat geluk overeind, waardoor de Arnhemmers een belangrijke slag slaan in de strijd direct achter Ajax en PSV. Vitesse is de nieuwe nummer drie in de Eredivisie en Feyenoord zakt naar plek vier.

Vitesse Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.