Vitesse loopt door primeur Henk Veerman ook in Friesland grote schade op

Reacties

Vitesse heeft in Heerenveen een volgende harde tik gekregen. Doelman Remko Pasveer kon zelfs met het stoppen van een penalty nieuw Arnhems leed niet voorkomen (1-0).

Vitesse loopt door primeur Henk Veerman ook in Friesland grote schade op
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 0
Vitesse
Vitesse

Vitesse had de laatste weken een pas op de plaats moeten maken. Het voorzichtig doorklinkende woord kampioen moest helemaal worden ingeslikt na de tegenvallende resultaten tegen VVV-Venlo (4-1 nederlaag) en RKC Waalwijk (1-1). Bij Heerenveen was er juist weer wat kleur op het gezicht gekomen na een lange reeks zonder zeges.

Die tegenovergestelde tendens was zaterdag ook zichtbaar in het Abe Lenstra Stadion. SC Heerenveen was in de eerste helft de betere ploeg. De Friese equipe verzuimde om dat in de score tot uitdrukking te brengen. Na een half uur was een uitgelezen kans niet aan Joey Veerman besteed.

Na hands van Danilho Doekhi had scheidsrechter Bas Nijhuis naar de stip gewezen. Veerman vond echter doelman Pasveer op zijn weg. Voor de Vitesse-goalie was het de tiende keer in de Eredivisie dat hij als winnaar uit een strafschopduel kwam, waar hij 28 keer het onderspit moest delven.

Pasveer verdiende niet alleen vanwege die redding na een half uur de lof van zijn ploeggenoten. In de 66ste minuut voorkwam hij met een fraaie duik en dito redding dat Tibor Halilovic met een mooi afstandsschot SC Heerenveen op voorsprong zette.

In de 83ste minuut moest Pasveer dan toch het hoofd buigen. Na een voorzet van Benjamin Nygren kopte Henk Veerman raak. De spits bezorgde Heerenveen daarmee een feestje en Vitesse een kater. Want het Arnhemse slotoffensief bleef vruchteloos.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

SC Heerenveen Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.