Vitesse laat Salvadoraans international Dueñas vertrekken

Reacties

Enrico Dueñas neemt afscheid van Vitesse. De 21-jarige aanvallende middenvelder heeft een nieuwe club gevonden op het tweede niveau van Spanje. Hij tekent voor twee jaar bij FC Cartagena, zo maken de betrokken clubs bekend.

Vitesse laat Salvadoraans international Dueñas vertrekken
© Pro Shots

Dueñas stond nog twee jaar onder contract in Arnhem, waardoor Vitesse ook akkoord moest gaan met de transfer. De club was bereid om mee te werken omdat Dueñas weinig uitzicht had op speeltijd. Sinds hij in december 2020 debuteerde in de TOTO KNVB Beker kwam Dueñas tot slechts drie officiële wedstrijden.

De aanvallende middenvelder speelde wel dertien interlands voor El Salvador, het geboorteland van zijn vader. Zelf werd hij geboren in Nederland en speelde hij in de jeugdopleidingen van Almere City, Ajax en Vitesse. In de eerste seizoenshelft van 2021/22 werd Dueñas verhuurd aan FC Eindhoven, waarvoor hij driemaal scoorde in veertien officiële duels.

'Enrico heeft bij ons aangegeven dat hij graag de overstap naar Spanje wilde maken', legt technisch directeur Benjamin Schmedes uit. 'Natuurlijk speelt daarin mee dat er nog geen perspectief op speeltijd was bij Vitesse. Dat konden wij hem ook nog niet bieden. We wensen Enrico het beste voor de rest van zijn loopbaan.' Cartagena eindigde vorig seizoen als negende in La Liga 2.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.