Vitesse in de vangrail: zelfs de populaire Slutsky heeft resultaten nodig

Reacties

Vitesse hoopt de komende maand een nieuwe technisch directeur te presenteren. Een opgeluchte Marc van Hintum kan dan weer terug naar zijn functie als hoofdscout. Want de druk op trainer Leonid Slutsky neemt toe. Maar je gaat natuurlijk niet voorstellen het vriendje van de eigenaar te ontslaan.

Vitesse in de vangrail: zelfs de populaire Slutsky heeft resultaten nodig

Wie er precies de baas is bij Vitesse, is geen geheim. De Russische eigenaar Valeri Oyf wilde een Russische trainer. Intussen staan er zelfs al vier Russen op het trainingsveld, maar om nou te zeggen dat ze het publiek op de banken krijgen... Integendeel. Afgelopen zondag reisden er nog maar dik tachtig supporters mee naar het uitduel met FC Groningen en werd de bus na de 2-1 nederlaag bij terugkeer door boze fans opgewacht op het eigen complex.

Weer ging het mis met Vitesse. Ditmaal dus in het noorden. Voor de derde keer op rij verloor de ambitieuze club in de laatste minuut punten. Dat is natuurlijk geen toeval meer. In Sittard blunderde de ervaren doelman Eduardo, waardoor de promovendus de drie punten in eigen huis hield (2-1).

Vervolgens keurde scheidsrechter Martin van den Kerkhof, op last van de VAR, in de slotminuut van het thuisduel met SC Heerenveen de 3-1 af, en volgde in plaats daarvan de 2-2 via een strafschop van de Friezen. Niet de schuld van de VAR, wel van verdediger Jake Clarke-Salter, die dom aan een shirt was gaan hangen.

Afgelopen zondag was het weer raak. Ditmaal omdat centrale verdediger en aanvoerder Maikel van der Werff geblesseerd langs de lijn liep bij de laatste aanval van FC Groningen. Voeg daarbij de kansloze 2-0 nederlaag voor de beker bij AZ en dan weet u genoeg.

Spelers en supporters zijn de angstige en verdedigende strategie van coach Slutsky volledig zat. Die snapt op zijn beurt waar iedereen het over heeft. Afgelopen maandag zat hij aan tafel met Oyf, die even in Nederland was. Daarbij zal ongetwijfeld zijn gerefereerd aan de vele blessures en schorsingen en de vijfde plaats die Vitesse desondanks nog steeds bezet.

Slutsky verklaarde ook na Groningen-uit er alle vertrouwen in te hebben de boel weer op de rails te krijgen. Dat zal dan komende zaterdag tegen Willem II wel moeten gebeuren. Daarna gaat Vitesse op bezoek in Emmen. Bij wederom puntenverlies tegen een op papier mindere opponent in de thuiswedstrijd zijn de reacties van het publiek eenvoudig uit te tekenen.

Zelfs de immens populaire Slutsky heeft uiteindelijk resultaten nodig om te overleven. Ook bij zijn vorige werkgever Hull City liep iedereen met hem weg, maar moest hij als hekkensluiter toch vertrekken. Dat laatste zal in Arnhem natuurlijk niet gebeuren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.