Vitesse hoopt PSV te pijnigen met teruggekeerde Bony

In de aanloop naar de 21ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan Vitesse en PSV tegenover elkaar in de Gelredome.

Vitesse hoopt PSV te pijnigen met teruggekeerde Bony

VITESSE - PSV

Vitesse verloor drie van zijn laatste vier competitieduels (W1, V3).

Bij de Arnhemmers keerde clubtopscorer Wilfried Bony deze week terug van het toernooi om de Afrika Cup. De Ivoriaan was dit seizoen in 24 officiële duels al goed voor 22 treffers.

Vitesse maakte de minste overtredingen in de Eredivisie dit seizoen (203).

PSV speelde dit seizoen slechts één keer gelijk. Op 15 december tegen NEC (1-1).

PSV ondernam de meeste doelpogingen in de Eredivisie. Liefst 364 keer (17,33 gemiddeld per wedstrijd) werd het vijandelijke doel onder vuur genomen.

De ploeg van trainer Dick Advocaat is tevens de meest efficiënte Eredivisieclub. Van de 364 pogingen werden er 73 omgezet in een treffer (20,05 procent).

Vitesse kreeg 27 keer PSV op bezoek en hield slechts twee keer alle punten in Arnhem. Dertien keer eindigde het duel in een remise en twaalf keer won PSV.

De laatste keer dat Vitesse thuis won van PSV, was op 16 februari 1997 (1-0). De vijftien keren daarna konden de Arnhemmers geen zege meer bijschrijven.

Mocht PSV scoren tegen Vitesse dan is dat de honderdste treffer tegen de Arnhemmers in Eredivisieverband. De huidige 99 treffers kwamen tot stand in 55 onderlinge duels.

Vitesse is dit seizoen in de Gelredome moeilijk te kloppen, maar verspeelde wel al dertien punten in tien thuisoptredens: W4, G5, V1.

Vitesse scoorde in zijn laatste negen wedstrijden in de Eredivisie telkens minimaal één keer. PSV zelfs in zijn laatste zestien wedstrijden.

PSV maakte dit seizoen in tien uitwedstrijden al 32 doelpunten. Het gemiddelde van 3,20 goals per uitduel is momenteel het hoogste moyenne in de hele Eredivisiehistorie. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Ramon Min & Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's