Vitesse haalt Dijks terug naar de Eredivisie

Reacties

Alleen een medische keuring scheidt Mitchell Dijks van een terugkeer in de Eredivisie. Bij Vitesse ligt een eenjarig contract klaar voor de linksbenige verdediger.

Vitesse haalt Dijks terug naar de Eredivisie
© Pro Shots

De Arnhemmers hoeven geen transfersom op tafel te leggen voor Dijks, die zijn contract bij Bologna eerder deze week liet ontbinden. De 29-jarige verdediger debuteerde tien jaar geleden namens Ajax in de Eredivisie en belandde via omzwervingen bij SC Heerenveen, Willem II en Norwich City in de Serie A.

Bij de Italiaanse club was er weinig perspectief voor Dijks. De linksback gaf bij ESPN toe zware weken achter de rug te hebben. Dijks leek in eerste instantie op weg naar Hellas Verona en vervolgens kwam een club uit Turkije in beeld, maar beide deals ketsten af. Uiteindelijk gaat Vitesse met de speler aan de haal.

Defensieve zekerheid
Als Dijks de medische keuring succesvol doorloopt, zet hij in Arnhem zijn handtekening onder een eenjarig contract. Bij Vitesse moet de aanwinst zorgen voor meer defensieve zekerheid. De ploeg van Thomas Letsch kreeg in de eerste vier Eredivisie-duels al veertien doelpunten tegen.

Spelersprofiel

M. Dijks


Geboortedatum:
9 februari 1993
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Purmerend
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,94 m
Gewicht:
93 kg
Huidige club:
Fortuna Sittard
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.