Vitesse frustreert zichzelf en loopt zich in degradatiestrijd stuk op Excelsior

Reacties

Vitesse en Excelsior hebben zaterdagavond nagelaten elkaar een directe klap uit te delen in de strijd om lijfsbehoud. In een oersaai duel kwamen beide ploegen niet tot scoren. Het publiek was de grote verliezer.

Vitesse frustreert zichzelf en loopt zich in degradatiestrijd stuk op Excelsior
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
0 - 0
Excelsior
Excelsior

Zowel de Arnhemmers als Kralingers hadden de punten op voorhand hard nodig. Excelsior deed afgelopen week weliswaar goede zaken door thuis van Go Ahead Eagles te winnen, maar zag FC Emmen na de stunt bij SC Heerenveen eerder op de avond weer voorbij razen. En daardoor was de marge van Vitesse ook nog maar twee punten. De thuisploeg kon wel weer beschikken over Phillip Cocu. De hoofdtrainer keerde terug op de bank, nadat hij te kampen had gehad met fysiek ongemak.

De angst in Arnhem regeerde lange tijd. Beide ploegen wisten dat een nederlaag het mes op de keel zette in de strijd om lijfsbehoud en dus probeerden de kemphanen met de handrem erop te spelen. Het leverde in het eerste bedrijf een oersaai schouwspel op. Terwijl de tsunami van de degradatiestress ieder moment kon losbarsten, was er geen golf van opwinding te bespeuren. Een gering hoogtepunt was een uithaal van Kacper Kozlowski, maar de Poolse international schoot via de handen van Excelsior-sluitpost Stijn van Gassel over.

Vitesse probeerde het bij aanvang van de tweede helft wel, maar was ook niet bij machte om Excelsior tegen de touwen te drukken. Melle Meulensteen zette Van Gassel vlak na de thee aan het werk, maar de doelman redde opnieuw. Ook Million Manhoef en opnieuw Kozlowski konden de Brabander niet passeren. Na de korte opleving kakte het duel wederom in. En de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen vond het wel prima. Sinds oktober had Excelsior namelijk geen punt in een uitwedstrijd meer gepakt, waardoor ieder resultaat gekoesterd zou worden.

Het publiek in Arnhem werd ongeduldiger naarmate de slotfase naderde. En terwijl de fluitconcertjes elkaar steeds sneller opvolgde, probeerde Vitesse het initiatief toch nog maar eens naar zich toe te trekken. Een serieus slotoffensief kwam echter nooit van de grond, waardoor de supporters van beide clubs zonder doelpunten en na een draak van een wedstrijd huiswaarts keerde.

Vitesse Nederland

Excelsior Nederland

Excelsior Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
Fortuna Sittard
34
10
6
18
39-62
-23
36
14
FC Volendam
34
10
6
18
42-71
-29
36
15
Excelsior
34
9
5
20
32-71
-39
32
16
FC Emmen
34
6
10
18
33-65
-32
28
17
SC Cambuur
34
5
4
25
26-69
-43
19
18
FC Groningen
34
4
6
24
31-75
-44
18
* Actueel tot en met 11 jun. 2023
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.