Vitesse evenaart recordstart van ruim twintig jaar terug

Vitesse heeft met het spectaculaire 3-3 gelijkspel van zaterdagavond een clubrecord geëvenaard. De Arnhemmers startten nooit eerder beter aan een seizoen; met achttien punten uit de eerste acht optredens.

Vitesse evenaart recordstart van ruim twintig jaar terug

Samen met Ajax is Vitesse bovendien de enige ploeg in de Eredivisie die nog ongeslagen is. De Amsterdammers moeten zondag die reeks intact zien te houden in het thuisduel met FC Utrecht.

Ook in het seizoen 1991/92 begonnen de Arnhemmers met vijf zeges en drie gelijke spelen (omgerekend naar drie punten per overwinning komt dat ook uit op achttien punten). Destijds was met 14-4 het doelsaldo wel beter dan de cijfers van nu: 15-7. Daarbij is Vitesse inmiddels al negentien duels op rij trefzeker in de Eredivisie.

Wilfried Bony was namens Vitesse de grote man tegen de Friezen. Voor het eerst in zijn loopbaan nam hij een hattrick bij Vitesse voor zijn rekening.

Waar doelman Piet Velthuizen tot vanavond de minst gepasseerde doelman was, is dat door toedoen van SC Heerenveen niet meer het geval. De drie tegentreffers brengen het totaal op zeven, waardoor FC Twente met vijf geïncasseerde doelpunten inmiddels die lijst aanvoert.

Vitesse behaalde de achttien punten achtereenvolgens tegen ADO Den Haag (2-2), PEC Zwolle (0-1), Willem II (0-2), Feyenoord (1-0), FC Groningen (0-3), Heracles (1-1), FC Utrecht (1-2) en zaterdagavond tegen SC Heerenveen (3-3).

Vitesse kan op 20 oktober, na de interlandonderbreking, de beste seizoenstart ooit neerzetten door bij NAC niet te verliezen. In 1991/92 werd het negende duel immers verloren van MVV Maastricht met 2-1.

Bekijk hier al onze video's