Vitesse en ambassade VAE oneens over visumaanvraag Mori

Reacties

De ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten stelt dat het geen verzoek van Dan Mori van Vitesse heeft ontvangen voor een bezoek aan Abu Dhabi. Dat bracht de in Den Haag gevestigde ambassade van het land dinsdag naar buiten. Vitesse laat in een reactie weten dat het wél om een visum voor de verdediger heeft gevraagd.

Vitesse en ambassade VAE oneens over visumaanvraag Mori

'Op het moment dat duidelijk was dat we naar Abu Dhabi zouden gaan, hebben we bij het consulaat van de Verenigde Arabische Emiraten in Nederland een visumaanvraag gedaan voor alle spelers', verklaart de Arnhemse club aan Voetbal International. 'Voor Dan Mori zijn we doorverwezen naar lokale autoriteiten. Blijkbaar is er iets fout gegaan in de communicatie met de overheidsdiensten tussen de organiserende partijen.'

Trainer Peter Bosz laat weten flink te balen van de absentie van Mori. 'Vervelend is nog zacht uitgedrukt natuurlijk. We vinden het verschrikkelijk. Iedereen is daar teleurgesteld en boos over.' De coach wil zich niet laten afleiden door de commotie. 'Ik ben voetbaltrainer, ik ben druk bezig met de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen.'

Mori kon afgelopen weekend vanwege zijn Israëlische paspoort niet met Vitesse naar de Verenigde Arabische Emiraten afreizen, waar de club in Abu Dhabi een trainingskamp belegt. De Verenigde Arabische Emiraten erkent de staat Israël namelijk niet en laat mensen van die nationaliteit om die reden het land niet in.

Vitesse reisde desondanks wel af naar Abu Dhabi, omdat het daar al de nodige verplichtingen was aangegaan. Mori (25) die medio 2012 van het Israëlische Bnei Yehuda naar Arnhem kwam, traint in de tussentijd voor zichzelf. De beslissing om Mori achter te laten en het trainingskamp doorgang te laten vinden is Vitesse op bijzonder veel kritiek komen te staan.

De nummer twee van de Eredivisie maakte zelf melding van het incident bij de FIFA, die afkeurend reageerde op de kwestie. Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) liet weten dat hij Vitesse graag had geholpen rond de kwestie-Mori, als hij daar tijdig over was ingelicht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.