Vitesse en ADO-coach Fraser zien elkaar wel zitten

Reacties

Henk Fraser is een belangrijke kandidaat om de nieuwe trainer van Vitesse te worden. De huidige coach van ADO Den Haag ziet een overstap naar Arnhem bovendien wel zitten.

Vitesse en ADO-coach Fraser zien elkaar wel zitten

'Vitesse zou voor mij weer een stapje zijn als trainer', reageert Fraser tegenover FOX Sports op de interesse van Vitesse. De Arnhemmers hebben ADO inmiddels toestemming gevraagd om met Fraser te praten, bevestigt interim-directeur Mattijs Manders aan het AD. 'Ze vroegen of ze met Henk een kopje koffie mochten drinken. Dat staat vrij.'

Dat gesprek tussen Vitesse en Fraser is er nog niet geweest, laat de oefenmeester in een reactie op de uitspraken van Manders weten. 'Dat neem ik ter kennisgeving aan. Ik weet dat ik bij Vitesse op een lijstje sta.' Het contract van Fraser loopt in Den Haag nog een jaar door, waardoor Vitesse waarschijnlijk een afkoopsom zal moeten betalen voor de coach.

Een langer verblijf van Fraser bij ADO is bemoeilijkt vanwege het vertrek van keeperstrainer Arno van Zwam, die moet vertrekken uit Den Haag terwijl de hoofdtrainer juist dolgraag met hem door wilde gaan. Om die reden komt Fraser vervroegd terug van vakantie om met ADO te praten. 'Arno is misschien wel de belangrijkste pion binnen mijn staf.'

Door het vertrek van Peter Bosz in januari en het niet verlengen van het contract van interim-trainer Rob Maas is Vitesse op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Behalve Fraser is ook Alfred Schreuder in beeld in het Gelredome.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.