Vitesse dicht bij vijfde bekerfinale in clubhistorie: 'Heel speciale wedstrijd'

Reacties

Vitesse won zaterdag met 4-1 van VVV-Venlo en dinsdag wacht direct het volgende duel met de Limburgers. En wat voor duel: de club uit Arnhem jaagt op de tweede bekerfinale in dertig jaar tijd.

Vitesse dicht bij vijfde bekerfinale in clubhistorie: 'Heel speciale wedstrijd'
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
2 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

In 1990 verloor Vitesse de bekerfinale van PSV. In de dertig jaar daarna speelde de club uit Arnhem nog maar één bekerfinale: in 2017. Die werd wel met 2-0 gewonnen van AZ. Het was de eerste bekerzege van Vitesse in de clubhistorie nadat eerder al drie keer een eindstrijd werd verloren. Dinsdag gaat de Gelderse club dus op jacht naar de vijfde bekerfinale in de clubhistorie. 'Je voelt aan alles, ook aan de spelers, dat het om een speciale wedstrijd gaat. Dit is een heel grote kans voor ons om naar de finale te gaan. Dat zou de tweede keer in dertig jaar tijd zijn dus het is ons alles waard om hier alles voor te geven', blikt Letsch op het clubkanaal vooruit op de halve eindstrijd tegen VVV-Venlo.

Diezelfde tegenstander werd zaterdag al met ruime cijfers opzij gezet en dinsdag is Stadion Gelredome wederom het theater voor de nieuwe editie van Vitesse - VVV-Venlo. 'Ik denk dat het een voordeel is om binnen drie dagen tegen dezelfde tegenstander te spelen. Je kunt de vorige wedstrijd goed analyseren. Wat was goed en wat moet je verbeteren? Het is een beetje alsof je Europees speelt, wat we volgend seizoen hopelijk ook gaan doen. Als je de tijd goed gebruikt kan het dus zeker een voordeel zijn', vertelt Letsch. 

Letsch stelt dat het aan de motivatie van zijn ploeg niet zal liggen: 'Dit voelt niet als een normale wedstrijd en dat willen we ook niet. Iedereen is fit voor deze speciale wedstrijd', aldus de Vitesse-coach, die zaterdag vier verschillende spelers zag scoren, onder wie spitsen Armando Broja en Loïs Openda. Eerstgenoemde bracht zijn seizoenstotaal op negen en blaakt van het zelfvertrouwen richting het duel met VVV: 'De laatste wedstrijden waren niet best dus we hadden de zege nodig om het zelfvertrouwen van het team weer een boost te geven. Het gaf me een goed gevoel. Hopelijk kunnen we het morgen herhalen om zo naar de finale te gaan', aldus de Albanese aanvaller.

Andere halve finale TOTO KNVB-beker:


Wo 3 mrt. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.