Vitesse de dupe: volgend seizoen wel 5000 uitfans bij Johan Cruijff Schaal

Reacties

Vitesse heeft tijdens de algemene vergadering betaald voetbal duidelijk gemaakt niet blij te zijn dat er slechts 1.200 fans mee mogen naar de finale om de Johan Cruijff Schaal. Vanaf volgend seizoen mogen er weer meer uitsupporters mee, maar dit besluit komt te laat voor de Arnhemmers.

Vitesse de dupe: volgend seizoen wel 5000 uitfans bij Johan Cruijff Schaal

Bij de volgende editie van de Johan Cruijff Schaal mag de uitspelende ploeg 5000 fans meenemen. Met een grotere groep clubs zal de situatie worden geëvalueerd. Er komt ook een rol voor de Eredivisie CV in de nabespreking.

'Slechts 1.200 kaarten voor de Vitesse-supporters staan op geen enkele manier in verhouding tot het uitgangspunt om er een mooi sportief evenement voor alle voetbalsupporters van te maken', sprak de algemeen directeur van Vitesse, Joost de Wit, tijdens de vergadering in Zeist.

De Wit was overigens de enige bestuurder die officieel tegen het aannemen van het reglement heeft gestemd. Er moet volgens de Arnhemmers een eerlijkere verdeling van toegangskaarten komen. Voor de andere clubs was de toezegging voldoende om voor de voorgestelde wijzigingen te stemmen.

Voor de wedstrijd van zaterdag 5 augustus tussen Feyenoord en Vitesse heeft het echter nog geen effect. 'Het is goed vast te kunnen stellen dat door onze opstelling ingezien wordt dat de verdeling van tickets aangepast dient te worden en bijzonder jammer dat we daar dit jaar als hoofdrolspeler niet meer van kunnen profiteren', geeft De Wit aan op de clubwebsite.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.