Vitesse blijft ook in Nijmegen met lege handen achter

NEC heeft in De Goffert rivaal Vitesse dieper in de zorgen gedrukt. Een onnodige actie van Sébastien Sansoni leverde een nieuwe Arnhemse sof op (3-1).

Vitesse blijft ook in Nijmegen met lege handen achter

Vitesse kon een opsteker goed gebruiken om de weg omhoog in te kunnen slaan. De Arnhemse ploeg is het seizoen haperend begonnen. Na een moeizaam begin van de Gelderse derby leek trainer Hans Westerhof die welkome steun in de rug te krijgen.

Na ruim een kwartier onderbrak Vitesse met een knappe goal de Nijmeegse dadendrang. Nick Hofs ging met een hakbal een een-twee aan met Ricky van Wolfswinkel en rondde de soepele combinatie naar behoren af; 0-1. Met die steun in de rug groeide het Arnhemse vertrouwen en dat vertaalde zich in de eerste helft in de nieuwe verhoudingen op het veld.

Pas na rust hervond NEC zich en herstelde de ploeg van Mario Been het evenwicht in de niet hoogstaande maar wel aanstekelijke Gelderse derby. Dankzij een min of meer toevallige gelijkmaker van Arek Radomski - hij nam een afvallende bal direct op zijn slof - was de balans vroeg in de tweede helft ook in de score tot uitdrukking gekomen.

Maar een punt was Vitesse niet gegund. In de laatste zeven minuten ging het mis. Verdediger Sébastien Sansoni liet zich onnodig verleiden tot het vasthouden van Saidi Ntibazonkiza. Scheidsrechter Pieter Vink kon niet anders dan NEC een strafschop toe te kennen.

Na de benutte penalty van Youssef El-Akchaoui greep NEC in de laatste seconden definitief de drie punten. Ntibazonkiza liet zich de kans niet ontnemen op aangeven van invaller Rachid Bouaouzan de pijn van Vitesse te vergroten. De Arnhemmers blijven wachten op hun eerste zege, terwijl NEC met een gerust hart kan toewerken naar het UEFA Cup-treffen met Dinamo Zagreb.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen