Vitesse blijft aanmodderen binnen en buiten het veld

Reacties

De stoom kwam uit de oren bij Phillip Cocu na afloop van het duel tussen Vitesse en RKC Waalwijk en de trainer van de Arnhemmers had daar alle reden toe.

Vitesse blijft aanmodderen binnen en buiten het veld
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
0 - 2
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

'Als ik zie hoe wij na rust spelen en hoe wij met tien man strijd leveren, dan vraag ik me echt af waarom we dat niet vanaf het begin doen.' Vitesse oogde inspiratieloos en lusteloos. 'Daar ben ik zwaar geïrriteerd over. Dat kan niet. Dat heb ik ze ook laten weten in de rust. Het is vergelijkbaar met tegen AZ, met dit verschil dat we toen tegen een goede ploeg speelden waartegen het lastig voetballen was. Tegen RKC kregen we ruimte, maar we deden er niks mee.'

Cocu weet dat het heel snel anders moet. 'Het lijkt wel of met 0-1 achter moeten komen of tegen een rode kaart aan moeten lopen om te beseffen dat we strijd moeten leveren. Ik zoek ook naar oorzaken.' De trainer ziet hetzelfde patroon als toen hij als opvolger van Thomas Letsch begon aan zijn klus. 'We lijken niets opgeschoten. Als we zo doorgaan, wordt het weer net zo’n seizoen als vorig jaar. Dat moet iedereen heel goed begrijpen.' Cocu weet dat de druk toe zal nemen. 'Zo werkt dat. We moeten resultaten halen. Daar werken we met z’n allen hard aan. Ik kan verder niks met druk.'

Niet alleen in het veld, maar ook ernaast, worstelen de Arnhemmers. De slepende overnamekwestie duurt al meer dan een jaar. De Arnhemmers hebben de KNVB afgelopen week nog maar eens gevraagd haast te maken, omdat zij merken dat de bedrijfsvoering in gevaar komt. De licentiecommissie, die het dossier niet voltijds bemant, lijkt die haast niet te hebben.

De lopende onderzoeken betreffen de betrouwbaarheid en de financiële achtergrond van de Amerikaan Coley Parry en zijn fonds, maar ook de transacties met de Russen, de geldende sanctieregels en de research naar de rol van Roman Abramovich. Ondertussen trok ING als huisbankier aan de bel bij de club om de lopende zaken te bespreken. Het maakt het er allemaal niet rustiger op in Arnhem. Vitesse blijft in en buiten het veld voortmodderen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.