'Vissen is mooier dan voetballen'

Reacties

Pelle van Amersfoort is naast voetballer van SC Heerenveen een verwoed visser. De 27-jarige middenvelder, die in zijn vrije tijd ook graag jaagt, is ambassadeur van Sportvisserij Nederland. In die hoedanigheid was hij vorige week aanwezig bij een voetbal- en visevenement in de Esserheem-gevangenis in Veenhuizen.

'Vissen is mooier dan voetballen'
© Pro Shots

In Balverliefd, te lezen op VI PRO, een verslag van die bijzondere dag, met naast teams van gedetineerden ook de ex-profs van FC De Rebellen onder de deelnemers. Van Amersfoort reikte de prijs uit aan de winnaars van de viscompetitie, en kreeg daarbij de vraag wat hij mooier vindt: vissen of voetballen.

'Vissen natuurlijk', aldus Van Amersfoort, met een lach. Maar toch ook niet helemaal een grap, legt hij even later uit. 'Tot je achttiende is voetbal echt een hobby, op een gegeven moment wordt het werk. Ik doe het nog steeds met veel plezier, maar vissen is toch ook wel heel erg mooi. Twee keer per week probeer ik minimaal te gaan. Vissen helpt me om te ontsnappen aan het chaotische van de voetbalwereld. Ook al vang je niks, je zit heerlijk in de buitenlucht, over van alles na te denken. Je hebt niks om op te letten, behalve je dobbertje. Voor mensen hier in deze instelling is vissen een manier om te ontsnappen en zo is het ook voor mij als voetballer. Die wereld kan ook aanvoelen als een gevangenis. De druk, alle meningen; het hoort erbij, dit is een goedbetaalde baan. Maar aan het water kan ik me er lekker aan onttrekken.'

Bekijk hier al onze video's
Meer P. van Amersfoort
Meer over P. van Amersfoort
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.