Vinícius meldt zich op Twitter na racistische uitingen in zijn richting

Reacties

Vinícius Júnior wil meer daadkracht zien van La Liga om racisme tegen te gaan. De aanvaller van Real Madrid werd tijdens het duel met Real Valladolid uitgemaakt voor 'aap' door aanwezige supporters, zo is te horen op beelden die op sociale media zijn verschenen. Ook klonken apengeluiden vanaf de tribunes.

Vinícius meldt zich op Twitter na racistische uitingen in zijn richting
© Pro Shots
Real Valladolid
Real Valladolid
0 - 2
Real Madrid
Real Madrid

In een tweet uit Vinícius zijn ongenoegen richting het competitiebestuur. 'Racisten blijven naar de stadions komen om de grootste club ter wereld van dichtbij te zien en La Liga blijft maar niks doen. Ik ga door met opgeheven hoofd en blijf de successen van mezelf en van Madrid vieren. Het is uiteindelijk toch MIJN schuld', schrijft hij op cynische wijze.

La Liga laat in een statement aan The Athletic weten de gebeurtenissen te onderzoeken. 'We hebben al racistische uitingen van individuen opgemerkt in video's die op sociale media zijn geplaatst. Net als in voorgaande gevallen zal een officiële aanklacht worden ingediend.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

La Liga heeft dit kalenderjaar voor zover bekend viermaal supporters voor de rechter gesleept die zich racistisch zouden hebben geuit. Het ging om uitingen richting Vinícius, Iñaki Williams, Nico Williams en Carlos Akapo. Vinícius lijkt echter aanvullende maatregelen te willen zien.

De buitenspeler van Real Madrid spreekt zich geregeld uit tegen racisme. In september kreeg hij van de in Spanje bekende zaakwaarnemer Pedro Bravo het verwijt dat hij 'een aap nadoet' met zijn manier van dansen na het maken van doelpunten. Vinícius sprak toen van een 'xenofobe, racistische opmerking'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.