Villarreal-zege domper voor PSV: lange weg richting CL

Reacties

Na de Europa League-eindzege van Villarreal kan het traject van PSV richting het hoofdtoernooi van de Champions League worden geschetst. De stunt van de Spaanse subtopper is slecht nieuws voor de Eindhovenaren.

Villarreal-zege domper voor PSV: lange weg richting CL
© Pro Shots

Bij een eindzege van Manchester United had de Nederlandse vicekampioen in de derde in plaats van tweede voorronde van de Champions League mogen instromen. In dat geval waren de Eindhovenaren sowieso al verzekerd van deelname aan de groepsfase in de Europa League. Nu kan PSV in het ergste geval, als alles misgaat, zelfs een optreden in het hoofdtoernooi van de Conference League mislopen, zoals we eerder al uitlegden.

De ploeg van Roger Schmidt begint nu al op 20 of 21 juli aan zijn Europese avontuur. De andere teams in de tweede voorronde van de Champions League (althans het League Path, waar PSV in zit) zijn Celtic, Sparta Praag, Rapid Wien, Galatasaray en FC Midtjylland.

De loting is al op 16 juni. PSV heeft op basis van zijn coëfficiënt een geplaatste status bij die ceremonie en stuit op Rapid Wien, Galatasaray of FC Midtjylland, de Deense club waar Ajax afgelopen seizoen twee keer van won in de Champions League. Later stromen clubs als Shakhtar Donetsk, Benfica, AS Monaco en RC Genk in. Om net als Ajax het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken, moet PSV liefst drie tegenstanders uitschakelen.

Clubs in 2de voorronde Champions League - League Path:

Tweede voorronde
Celtic*
PSV*
Sparta Praag*
Rapid Wien
Galatasaray
FC Midtjylland

* Geplaatst bij de loting

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Villarreal
Meer over Villarreal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.