Villarreal voorkomt heldenrol vergeten Real-spits

Reacties

Real Madrid heeft bij Villarreal genoegen moeten nemen met een punt. Een bliksemstart bleek niet genoeg voor de geplaagde formatie.

Villarreal voorkomt heldenrol vergeten Real-spits
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
1 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Mariano Díaz smaakte zaterdag na 566 dagen weer het genoegen van een basisplaats bij Real Madrid. Dat had alles te maken met de personele zorgen van Zinedine Zidane, die naast vaste waarden Sergio Ramos, Federico Valverde en Casemiro geen beroep kon doen op de zeer belangrijke aanvaller Karim Benzema en diens mogelijke stand-in Luka Jovic.

Mariano, die sinds zijn miljoenentransfer van Lyon naar Madrid in 2018 steeds meer in vergetelheid raakte, kon met genoegen terugdenken aan die laatste basisplaats. Op die vijfde mei in 2019 bezorgde hij met twee goals Real Madrid de zege op nota bene Villarreal. Ook het weerzien met die tegenstander in de hoedanigheid van basisklant was er voor de spits eentje om niet snel te vergeten.

Want al in de tweede minuut had Mariano zijn doelpunt te pakken. Even moest hij vrezen voor een verpest feestje vanwege mogelijk buitenspel in de aanloop naar de 0-1, maar uiteindelijk kon de enkelvoudig international van de Dominicaanse Republiek de felicitaties in ontvangst nemen voor zijn rake kopbal na een voorzet van Dani Carvajal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De bliksemstart was een welkome steun in de rug voor het geplaagde Real Madrid, dat door de personele problemen met extra zorgen had toegewerkt naar het duel in Estadio de la Cerámica. Die zorgen waren versterkt door de sterke reeks van Villarreal, dat sinds de nederlaag tegen Barcelona in september niet meer verloor in La Liga en de Europa League.

Real Madrid ontsnapte in de tweede helft verschillende keren aan de gelijkmaker, waarbij onder anderen Gerard Moreno en Daniel Parejo de kansen op de 1-1 lieten liggen. Een kwartier voor tijd ging het alsnog mis voor De Koninklijke. Doelman Thibaut Courtois was te laat, haalde invaller Samuel Chukwueze onderuit en moest die actie bekopen met een strafschop. Moreno velde vervolgens het vonnis vanaf elf meter. Met de 1-1 ontnam hij Mariano de status van matchwinner en redder in nood.

Villarreal bleef door het resultaat Real Madrid voor op de ranglijst, al bestaat de kans dat het de tweede plaats achter Real Sociedad zal moeten inleveren aan Atlético Madrid.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Atlético Madrid gaat zich in topper tegen Barça profileren als titelkandidaat'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.