Villarreal profiteert niet van misstap Bilbao

Villarreal is thuis tegen Athletic de Bilbao blijven steken op een gelijkspel. Desondanks is de ploeg van trainer Marcelino hard op weg naar een plek in de voorronde van de Champions League.

Villarreal - Real Sociedad 0-0
Aangezien Athletic de Bilbao eerder op de zondag niet verder kwam dan een gelijkspel op bezoek bij hekkensluiter Levante (2-2) kon Villarreal met nog drie duels voor de boeg een voorsprong van acht punten pakken, maar thuis tegen Sociedad slaagde El Submarino Amarillo er niet in om te winnen. Het bleef 0-0.

Het verschil blijft daardoor zes punten, maar Celta de Vigo kan maandag bij een thuiszege op Granada tot op vier punten naderen. Villarreal komt donderdag weer in actie. In de halve finale van de Europa League speelt het dan thuis de heenwedstrijd tegen Liverpool.

Getafe - Valencia 2-2
Paco Alcácer voorkwam een nederlaag van Valencia tijdens het uitduel met Getafe. Zes minuten voor tijd bepaalde hij de eindstand op 2-2. Dani Parejo had de bezoekers drie minuten na rust uit een vrije trap op voorsprong gezet, maar Álvaro Medrán en Stefan Scepovic zorgden voor de ommekeer.

Valencia staat achtste in de Primera División met 44 punten uit 35 wedstrijden. De achterstand op nummer zeven Sevilla bedraagt liefst acht punten. Getafe heeft 32 punten en bezet daarmee de negentiende en voorlaatste plaats. Het veiliga Granada heeft maar één punt meer.