Villarreal presenteert Barça rekening voor verslapping

Barcelona heeft het op bezoek bij Villarreal volledig af laten weten in de tweede helft. De thuisploeg kwam sterk terug na een 2-0 achterstand en pakte een punt tegen de Primera División-koploper: 2-2.

Alphonse Aréola hield namens Villarreal dit seizoen al de nul in de thuiswedstrijden tegen Real Madrid en Atlético Madrid, maar ontbrak tegen Barcelona vanwege een knieblessure. Sergio Asenjo verdedigde zo voor het eerst sinds 29 april 2015 het doel van Villarreal in een competitiewedstrijd. De Spanjaard kampte lange tijd met een kruisbandblessure en vertolkte tegen de koploper een ongelukkige hoofdrol. Hij legde Neymar vlak voor rust neer in het strafschopgebied en de Braziliaan benutte de strafschop zelf met een stiftje: 0-2. Asenjo kreeg geel voor de overtreding.

Ivan Rakitic had de score in de twintigste minuut al geopend namens de Catalanen. Asenjo werkte de bal na een vrije trap voor de voeten van de Kroaat, die eenvoudig binnentikte. Het betekende voor Barcelona een voortvarende start in een op papier lastige uitwedstrijd. Villarreal staat vierde in La Liga en verloor dit seizoen in eigen huis nog maar twee keer in de competitie. De voorsprong halverwege was voor Barcelona echter geruststellend.

De tweede helft schadevrij doorkomen bleek echter allesbehalve een formaliteit voor de lijstaanvoerder. Cédric Bakambu zorgde met een intikker voor de aansluitingstreffer en bracht het geloof in een goed resultaat zo terug bij Villarreal. Kort voor de 1-2 viel Jérémy Mathieu in voor Gerard Piqué en de Franse verdediger werd binnen mum van tijd de grote schlemiel. Roberto Soldado verlengde een corner met zijn hoofd en via het bovenlichaam van Mathieu verdween de bal achter Barça-doelman Claudio Bravo: 2-2.

Naaste achtervolger Atlético Madrid verspeelde zaterdag al punten op bezoek bij Sporting Gijón (2-1). Barcelona had zijn voorsprong met een zege kunnen laten groeien tot elf punten. De jacht op de winnende goal was echter zonder succes, waardoor de ploeg van Luis Enrique voor de zesde keer dit seizoen een Primera División-wedstrijd niet won. Direct na de interlandperiode ontvangt Barcelona in eigen huis Real Madrid, de nummer drie die later deze zondag nog in actie komt tegen Sevilla (aftrap 20.30 uur). De Madrilenen kunnen de achterstand op Barcelona verkleinen tot tien punten.