Villarreal op zoek naar vierde coach in zes maanden tijd

Miguel Ángel Lotina zal Villarreal niet volgen naar de Segunda División. De oefenmeester, die pas halverwege maart werd aangesteld, krijgt vanwege de degradatie geen nieuw contract aangeboden.

Villarreal op zoek naar vierde coach in zes maanden tijd

De consequentie is dat El Submarino Amarillo zijn vierde trainer binnen een half jaar krijgt. De clubleiding van Villarreal ontsloeg tijdens de winterstop Juan Carlos Garrido, de coach waarmee het team de voorbije seizoenen succesvol was en in 2011/12 in de Champions League uitkwam.

Onder diens opvolger José Francisco Molina bleven de resultaten onverminderd slecht. In de eerste elf competitieduels in 2012 daalde Villarreal van de vijftiende naar de zeventiende plaats.

Vervolgens hoopte de club de dreigende degradatie af te wenden met een tweede trainerswissel. Lotina moest daar met zijn ervaring als hoofdtrainer van Celta de Vigo, Espanyol, Real Sociedad en Deportivo La Coruña voor zorgen. Maar ook zijn balans was pover: drie zeges, vijf remises en drie nederlagen.

Binnen de selectie van Villarreal zullen eveneens de nodige veranderingen plaatshebben. Gevestigde spelers, onder wie Marcos Senna en Angel López, zijn transfervrij, terwijl toppers zoals Borja Valero, Nilmar en Giuseppe Rossi (foto) ondanks doorlopende verbintenissen willen vertrekken. Ook Jonathan de Guzman heeft aangekondigd niet met Villarreal in de Segunda División te willen uitkomen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's