Villarreal maakt met twee statements in een uur tijd einde aan minisoap

Reacties

Paco Alcácer laat Europa definitief achter zich. Woensdag maakte Sharjah FC uit de Verenigde Arabische Emiraten bekend de 28-jarige aanvaller voor een seizoen te huren van Villarreal, maar twee dagen later is zijn contract in Spanje ontbonden en heeft hij een driejarige verbintenis ondertekend bij zijn nieuwe club.

Villarreal maakt met twee statements in een uur tijd einde aan minisoap
© Pro Shots

Het is een opvallende wending, die door alle betrokken partijen wordt bevestigd. 'Dank Villarreal! Ik heb onvergetelijke momenten beleefd met fantastische teamgenoten!', schrijft Alcácer op Twitter. 'Nu is het tijd om me te focussen op Sharjah FC en mijn best te doen in de komende drie jaar waarin ik dit shirt verdedig. Ik ben ervan overtuigd dat mijn familie en ik een prachtige tijd staat te wachten hier in de VAE.' Sharjah geldt als grote club in de VAE en werd vorig seizoen tweede. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wat er achter de schermen allemaal is gebeurd, is niet helemaal duidelijk. Eerder op de vrijdag publiceerde Villarreal een heel kort statement: 'Sharjah FC heeft de transferovereenkomst met Villarreal omtrent Paco Alcácer eenzijdig opgezegd'. Een uur later volgde vanuit de club de bevestiging van een akkoord met de aanvaller over de ontbinding van zijn contract. 'De club dankt hem voor zijn toewijding en professionaliteit in de afgelopen drie seizoenen en wenst hem het beste in zijn carrière', schreef Villarreal.

De contractontbinding bood Alcácer, goed voor 21 doelpunten in 76 officiële wedstrijden voor Villarreal, de mogelijkheid om transfervrij over te stappen naar Sharjah. Hij begon zijn loopbaan bij Valencia, waarvoor hij uitkwam tussen 2010 en 2016, met uitzondering van een seizoen op huurbasis bij Getafe. De aanvaller speelde daarna voor twee jaar voor Barcelona, dat hem vervolgens verhuurde en uiteindelijk verkocht aan Borussia Dortmund. In 2019 kwam de negentienvoudig international van Spanje terecht bij Villarreal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.