Villarreal deelt mokerslag uit aan onherkenbaar Atlético

Atlético Madrid heeft in de vijftiende speelronde van de Primera División opnieuw moeten passen in de titelstrijd. Villarreal rekende in eigen huis af met de huidige nummer zes van La Liga: 3-0.

Na een vrij evenwichtige openingsfase met kleine mogelijkheden voor beide ploegen leidde Tiago een volgende tegenslag voor de Madrilenen zelf in. Het tikje terug van de Portugees in de richting van Diego Godín miste kracht, waardoor Roberto Soriano kon onderscheppen. Een uiterste poging van Godín om het gevaar te neutraliseren was tevergeefs. Manu Trigueros pikte de bal op en rondde af met een schot in de verre hoek.

Door de 1-0 in de 28ste minuut wist Atlético dat het voor een loodzware opgave stond. Villarreal is de ploeg met de minst gepasseerde defensie in La Liga, terwijl Los Colchoneros de laatste weken juist de grootste moeite hebben het doel te vinden. Antoine Griezmann deelt in de misère. De Fransman kreeg kort na de openingstreffer een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Hij stuitte echter op doelman Sergio Asenjo, zoals hij sinds 2 oktober al zo vaak op een keeper stuitte. Op die dag scoorde Griezmann voor het laatst in de competitie.

Tijd om de tegenslagen te verwerken kreeg Atlético niet in El Madrigal. Villarreal speelde fel, won veel duels en zocht snel de diepte. Het resulteerde nog voor rust al in een tweede treffer. Na een steekpass van Bruno Soriano redde Jan Oblak nog op een schot van Alexandre Pato, maar de doelman moest passen bij de rebound van Jonathan dos Santos. Laatstgenoemde werkte de bal in tweede instantie binnen nadat zijn eerste poging tegen de paal belandde. Of dat nog niet erg genoeg was voor Diego Simeone zag hij Oblak ook nog eens uitvallen met een ogenschijnlijk zware polsblessure, die hij had opgelopen in aanloop naar de 2-0.

Vanaf dat moment speelde Atlético een verloren wedstrijd. Simeone probeerde de wedstrijd na rust nog te kantelen door Yannick Carrasco binnen de lijnen te brengen voor Ángel Correa, het leverde alleen amper wat op. De bezoekers creëerden weinig tot niets en oogden machteloos. Een aansluitingstreffer bleef dan ook uit en in de extra tijd liep de schade zelfs nog verder op. Roberto Soriano zorgde voor het slotakkoord met een tegendraads schot.

De 3-0 nederlaag betekent voor Atlético het vierde puntenverlies in de laatste vijf competitiewedstrijden. De achterstand op koploper Real Madrid bedraagt inmiddels al twaalf punten. Atlético blijft als nummer zes vooralsnog worstelen in de subtop, Villarreal klimt naar plek vier.