Villarreal blijft thuis winnen, Atlético Madrid stelt teleur

Na een eenvoudige thuiszege op UD Almería blijft Villarreal knap derde in Spanje. Atlético Madrid kon een plaats stijgen, maar wist thuis niet af te rekenen met Racing Santander.

Villarreal - UD Almería 2-0Villarreal blijft het uitstekend doen in eigen huis. De ploeg van trainer Juan Carlos Garrido boekte in El Madrigal alweer haar achtste thuiszege van het seizoen. UD Almería, dat als enige club in de Primera División niet op vreemde bodem wist te winnen, werd met 2-0 verslagen. José Manuel Catalá opende in de 22ste minuut de score en in de 58ste minuut verdubbelde Borja Valero (foto) de voorsprong.

Atlético Madrid - Racing Santander 0-0Atlético Madrid heeft verzuimd de vijfde plaats over te nemen van Espanyol, dat zondag met 2-1 onderuit ging bij Valencia. De Madrilenen verspeelden twee punten in het thuisduel met Racing Santander. Racing-doelman Toño bleek niet te passeren, maar aan de andere kant konden onder anderen voormalig Ajacieden Kennedy Bakircioglu en Markus Rosenberg ook maar weinig uitrichten, waardoor de wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0.

Real Zaragoza - Real Sociedad 2-1Braulio Nóbrega kroonde zich in de slotfase tot grote held aan de kant van Real Zaragoza. De invaller bezorgde zijn ploeg drie punten, waardoor de laatste plaats in de Primera División werd verlaten. De thuisclub was in de tiende minuut al op voorsprong gekomen dankzij Florent Sinama-Pongolle, maar in de 33ste minuut maakte Xabi Prieto gelijk namens Real Sociedad.

Real Mallorca - Hércules Alicante 3-0Hércules Alicante, was zonder Royston Drenthe en Piet Velthuizen, kansloos op bezoek bij Real Mallorca. Toch duurde het nog tot de 38ste minuut voor de thuisclub op voorsprong kwam. Juan Calatayud liet een schot van Michael Pereira los, waarna Emilio Nsue Lopez eenvoudig kon binnentikken. Drie minuten later maakte Víctor er al 2-0 van na voorbereidend werk van Pierre Webó. Pereira bepaalde kort na rust de eindstand op 3-0. Foto: VI Images