Vilhena en Namli zien CL-ambities in rook opgaan na dramatische slotfase

Krasnodar staat voor een nagenoeg onmogelijke klus om de groepsfase van de Champions League te bereiken. De Russen gingen met Tonny Vilhena en Younes Namli in de basisopstelling hard onderuit in Griekenland. In de vorige ronde stuntte Krasnodar nog, maar dat lijkt er na een dikke nederlaag in de play-offs niet meer in te zitten.

Olympiakos Piraeus
4 - 0
Krasnodar
Krasnodar

In de vorige ronde schakelde Krasnodar FC Porto uit, dat in 2004 nog de Champions League won. In Portugal werd met 3-2 gewonnen door Krasnodar, Vilhena stond met een doelpunt aan de basis van de stunt. Hij is sinds zijn komst naar Krasnodar een basisspeler, tot nu toe miste hij nog geen enkele wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever. De Nederlandse international kreeg woensdag goed nieuws, bondscoach Ronald Koeman nam hem op in zijn voorselectie voor de interlands tegen Duitsland en Estland.

Vilhena eindigde de dag echter met een flinke kater. Olympiakos won met overduidelijke cijfers. In de eerste helft krulde Miguel Ángel Guerrero de bal in de rechterhoek voor de 1-0, een kwartier voor tijd verdubbelde Lazar Randelovic de marge. De schade was op dat moment nog te overzien voor Krasnodar, maar nog geen tien minuten na zijn goal maakte Randelovic er 3-0 van. De moed zonk in de Russische schoenen en daar profiteerde Olympiakos optimaal van. Met een mooi stiftje degradeerde Daniel Podence de keeper en heel Krasnodar tot figurant in dit tweeluik.

Krasnodar, de huidige nummer drie van Rusland, maakt door de zeer zwakke slotfase in Piraeus nog maar heel weinig kans om voor het eerst in de clubhistorie de groepsfase van de Champions League te bereiken.

BSC Young Boys
2 - 2
Rode Ster Belgrado

Scheidsrechter Danny Makkelie leidde de spannende strijd in Zwitserland. Roger Assalé opende in de zevende minuut de score voor Young Boys, maar elf minuten later trok Milos Degenek de stand gelijk met een bekeken kopbal en vlak na rust kwam Rode Ster Belgrado opnieuw tot scoren via de inlopende Mateo García. Rode Ster, dat vorig jaar stuntte tegen Liverpool (2-0 zege) in de groepsfase van de Champions League, moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een gelijkspel. Makkelie wees een kwartier voor tijd naar de stip en Guillaume Hoarau schoot raak vanaf elf meter.

Dinamo Zagreb
2 - 0
Rosenborg BK

Rosenborg BK dreigt net als vorig seizoen opnieuw de Champions League mis te lopen. Dinamo Zagreb was in eigen huis te sterk voor de Noren dankzij een rake penalty van Bruno Petkovic in de achtste minuut en de 2-0 van Mislav Orsic binnen het half uur na een razendsnelle counter. De laatste keer dat Rosenborg via de voorrondes de Champions League bereikte was in het seizoen 2007/08.