Vijftien clubs al zeker van vervolg in Europa League

Na vijf speelronden in de Europa League zijn er nog negen tickets te verdelen voor de knock-outfase. Vijftien clubs, waaronder FC Twente en PSV, zijn al zeker van overwintering.

Vijftien clubs al zeker van vervolg in Europa League

In 2012 spelen 32 ploegen om de eindoverwinning in de Europa League. De twaalf groepswinnaars en de vier beste nummers drie uit de Champions League komen uit tegen de twaalf ploegen die in de groepsfase van de Europa League als tweede eindigden en de vier slechtste afvallers uit het kampioenenbal.

Zeven ploegen zijn al verzekerd van een beschermde status tijdens de loting voor de knock-outfase van de Europa League. Zij zijn zeker van de groepswinst. Onder hen ook FC Twente en PSV, die deze week ten koste van respectievelijk Fulham en Legia Warschau onbereikbaar werden op de eerste plaats in hun groep.

Mogelijk plaatst ook AZ zich nog voor het vervolg van de Europa League. Bij een gelijkspel thuis tegen het al geplaatste Metalist Kharkiv zijn de Alkmaarders zo goed als zeker van de tweede plaats. Als Ajax volgende week als derde eindigt in Groep D van de Champions League, zijn er na de winterstop zelfs vier Nederlandse deelnemers te bewonderen in de Europa League. AnderlechtAthletic Bilbao*Atlético MadridFC Twente*Hannover 96Legia WarschauLokomotiv MoskouMetalist Kharkiv*PAOK SalonikiPSV*Schalke 04*Sporting BragaSporting Lissabon*Standard Luik*Stoke City

*groepswinnaar Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's