Vijf genomineerden voor Rinus Michels Award bekend

Reacties

Erik ten Hag (Ajax), Sjors Ultee (Fortuna Sittard), Fred Grim (RKC Waalwijk), Henk Fraser (Sparta Rotterdam) en Thomas Letsch (Vitesse) zijn dit jaar de genomineerden voor de Rinus Michels Award. Dat heeft de CBV, dat de verkiezing voor Trainer van het Jaar organiseert, bekendgemaakt.

Vijf genomineerden voor Rinus Michels Award bekend
© Pro Shots

De hoofdtrainers uit het betaald voetbal mogen stemmen op hun favoriet, waarna de prijs vermoedelijk op maandag 9 augustus zal worden uitgereikt. Ten Hag kan de Rinus Michels Award voor de derde keer in zijn loopbaan winnen: hij kreeg de trofee ook al in 2016 en 2019.

Ten Hag won dit seizoen met Ajax de landstitel en de TOTO KNVB-beker. In de finale werd het Vitesse van Letsch, die zijn ploeg naar de vierde plek in de Eredivisie gidste, verslagen. Fraser bracht Sparta naar de play-offs om Europees voetbal, terwijl Ultee Fortuna omhoog hielp op de ranglijst. Grim slaagde erin om RKC met bescheiden middelen in de Eredivisie te houden.

Er wordt ook gestemd voor de Coach van het Jaar in de Keuken Kampioen Divisie. De genomineerden voor deze prijs zijn Henk de Jong van SC Cambuur, Kees van Wonderen van Go Ahead Eagles en Rogier Meijer van NEC. Deze coaches promoveerden met hun team naar de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.