Vijf Feyenoorders beleven competitiedebuut tegen Vitesse

Reacties

De opstellingen van Vitesse en Feyenoord voor het onderlinge competitieduel van zondag zijn bekend. Arne Slot laat Jacob Rasmussen, Quinten Timber, Sebastian Szymanski, Javairô Dilrosun en Danilo hun competitiedebuut beleven voor Feyenoord. Het duel begint om 14.30 uur in Gelredome.

Vijf Feyenoorders beleven competitiedebuut tegen Vitesse
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
2 - 5
Feyenoord
Feyenoord

Slot wilde in de aanloop naar de wedstrijd niets prijsgeven over zijn opstelling. Marcos Senesi zit volgens Feyenoord 'in een fase van een mogelijke transfer' en is er niet bij. De Argentijn is op weg naar Bournemouth. Daarom bestaat het centrum uit Gernot Trauner en Rasmussen, die uitgerekend tegen zijn vorige club debuteert voor Feyenoord.

Op het middenveld beleven Timber en Szymanski hun competitiedebuut voor Feyenoord. Ook de voorhoede kent twee nieuwelingen: Dilrosun en Danilo hebben naast Patrik Wålemark een basisplek. Oussama Idrissi zit op de bank. Het meespelen van Dilrosun was voor het duel twijfelachtig, omdat hij onlangs een lichte hersenschudding opliep. Orkun Kökçü is door een enkelblessure afwezig; spits Santiago Giménez is nog niet speelgerechtigd.

Bij Vitesse is doelman Markus Schubert de enige afwezige. Het was bij Vitesse vooral de vraag wie naast Million Manhoef als tweede nummer 10 zou starten. In de voorbereiding speelden Daan Huisman, Mohamed Sankoh en Matús Bero op die positie; laatstgenoemde krijgt de voorkeur tegen Feyenoord. In de spitspositie wisselde Thomas Letsch tussen Nikolai Baden Frederiksen en Thomas Buitink. Zondagmiddag staat Baden Frederiksen in de punt van de voorhoede. 

Opstelling Vitesse: Houwen; Arcus, Ferro, Meulensteen, Cornelisse, Wittek; Domgjoni, Tronstad; Manhoef, Bero; Frederiksen

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Rasmussen, Pedersen; Aursnes, Timber, Szymański; Dilrosun, Danilo, Wålemark

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.