Vietnamees Van Hau gepresenteerd in Friesland: 'Thank you!'

Reacties

Doan van Hau is officieel speler van SC Heerenveen. De twintigjarige Vietnamees is maandagmiddag gepresenteerd in het Abe Lenstra Stadion.

Vietnamees Van Hau gepresenteerd in Friesland: 'Thank you!'
© scHeerenveen

'Deze transfer was niet mogelijk geweest zonder de inspanningen van onze commerciële afdeling. Iedereen weet dat wij niet zomaar een speler van buiten de EU kunnen halen, maar als club zijn we er in geslaagd om een goede deal te sluiten waardoor zijn komst mogelijk bleek', gaf technisch directeur Gerry Hamstra uitleg bij de presentatie van Van Hau.

'We hebben hem uitgebreid bekeken, persoonlijk gesproken en zijn daarbij overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten. Daarom hebben we in de deal ook een optie tot koop bedongen zodat ook een langer verblijf tot de mogelijkheden behoort', vertelt Hamstra. Van Hau heeft zich op huurbasis voor één seizoen verbonden aan Heerenveen.

De verdediger zelf heeft op taalgebied nog wel een inhaalslag te maken. Van Hau spreekt geen woord Engels. Bij de presentatie was dan ook een tolk aanwezig. 'Ik ben heel blij om hier te zijn en hoop hier heel veel te leren', vertelde de glunderende Van Hau, om vervolgens toch nog af te sluiten in het Engels: 'Thank you!'

Van Hau, die als centrumverdediger en linksback uit de voeten kan, gaat bij Heerenveen spelen met rugnummer 15.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.