Viervoudig kampioen Lierse verdwijnt uit Belgisch profvoetbal

Reacties

Lierse SK houdt op te bestaan. De viervoudig kampioen van België maakt woensdag via de officiële kanalen van de club bekend dat het faillissement heeft aangevraagd.

Viervoudig kampioen Lierse verdwijnt uit Belgisch profvoetbal

Lierse zat al geruime tijd in de financiële problemen en vroeg afgelopen maandag bij het Belgische Sporttribunaal nog uitstel van betaling aan. Die kreeg het echter niet. Directeur Jan Van Elst liet hierna al weten dat hij vreesde voor een vervelend scenario voor de Pallieters.

Het was de bedoeling dat Lierse zou worden overgenomen door David Nakhid, maar deze overname ketste af. Nakhid was de enige kandidaat om de club te kopen en verder waren er geen andere investeerders die Lierse wilden (of konden) helpen. Het aanvragen van faillissement was daardoor de enige uitweg, zo schrijft Lierse op de clubwebsite.

Ondanks het faillissement worden de spelerslonen wel uitbetaald. De laatste twee wedstrijden die de club zou spelen in Play Off 2 gaan echter niet meer door, zo heeft de club laten weten aan Het Nieuwsblad. Vrijdag stond in theorie de laatste thuiswedstrijd van het seizoen (tegen Waasland-Beveren) op het programma en Van Elst hoopte op die dag de fans een waardig afscheid van het profvoetbal te kunnen geven. Dat komt er dus niet van.

Lierse werd op 6 maart 1906 opgericht en werd in 1932, 1942, 1960 en 1997 kampioen van België. Bij laatstgenoemd kampioenschap was Stanley Menzo eerste doelman bij de club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.