Doek lijkt gevallen voor viervoudig Belgisch kampioen Lierse SK

Reacties

Voor Lierse SK dreigt de gang naar het veld der verdwenen clubs. De viervoudig kampioen heeft ook nul op het rekest gekregen van het Belgische Sporttribunaal.

Doek lijkt gevallen voor viervoudig Belgisch kampioen Lierse SK

De spelers kregen zondagnacht te horen dat de training van maandag was geschrapt. Een gesprek met de clubleiding kwam ervoor in de plaats. Naar het onderwerp was het gissen, maar duidelijk was wel dat de toekomst van Lierse SK meer dan onzeker was geworden. De bedrukte gezichten en de tranen bij het andere personeel na afloop vertelden het verhaal. De mislukte overname door David Nakhid betekent zo goed als zeker het einde van De Pallieters. Want er ging ook een streep door de noodzakelijke aflossing van schulden van tonnen aan de bond en daarmee was de basis onder een nieuwe proflicentie verdwenen.

Nakhid is de gebeten hond voor veel Lierse-fans. 'Ik ga nu niet met modder gooien. Soms springen deals nu eenmaal af. Helaas zijn wij nu de partij die dit meemaken. Het is jammer, want we hebben hierdoor de gesprekken met andere kandidaat-overnemers opzijgezet. Wadi Degla (huidige eigenaar, red.) dacht dat Nakhid de ideale overnemer was', zei directeur Jan Van Elst.

De gang naar het Belgische Sporttribunaal bood maandag geen soelaas. 'We hebben uitstel gevraagd en niet gekregen. We moeten nu de beslissing afwachten, maar ons dossier is niet volledig, dus ik verwacht er niet veel van', vertelde Van Elst. Over hoe het nu verder moet met het stamnummer 30 (de bond geeft sinds 1926 clubs bij oprichting een nummer), wil de club pas later communiceren. 'We zijn afhankelijk wat onze aandeelhouder nu beslist te doen. De reglementen zijn complex, we moeten het eerst allemaal bekijken. Maar ik vrees dat dit boven ons hoofd beslist zal worden.'

Scenario's
Verschillende scenario's resten voor de viervoudig kampioen. Naast het definitief verdwijnen in de voetbalhistorie kan het Beerschot-scenario uitkomst bieden. Die Antwerpse club ging na het faillissement samen met KFCO Wilrijk verder onder de naam Beerschot Wilrijk. Tot 1 juni heeft iedere club in een straal van dertig kilometer de gelegenheid haar naam te wijzigen.

In het geval van Lierse SK kunnen Nijlen en Oosterzonen een helpende hand bieden, zodat de nieuwe club in het geel-zwart en op Het Lisp kan blijven spelen. Maar wel op het niveau van die club. Het supporterscollectief Lierse voor Altijd heeft al gesprekken gevoerd. Ook kan Lierse een doorstart maken als geheel nieuwe club met een nieuw stamnummer, onderin de voetbalpiramide, in de vierde provinciale.   

Het seizoen van Lierse SK op het hoogste niveau is nog niet voorbij. De club heeft nog drie duels te gaan in de play-offs om Europees voetbal. Duidelijk is dat die wedstrijden doorgaan. 'De spelers hebben zich gecommitteerd om alle duels te spelen. Zeker de thuiswedstrijd als waardig afscheid voor de fans', aldus Van Elst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.