Vierklapper Arsenal: transfernieuws over Luiz, Ceballos, Cedric en Marí

Reacties

Arsenal heeft een flinke slag geslagen met vier spelers die langer verbonden blijven aan de club. De verdediging krijgt meer vorm door drie nieuwe deals, terwijl Dani Ceballos nog een seizoen gehuurd wordt van Real Madrid.

Vierklapper Arsenal: transfernieuws over Luiz, Ceballos, Cedric en Marí
© Pro Shots

Een van de spelers die zijn contract heeft verlengd, is David Luiz. De 33-jarige Braziliaan raakte vorige week nog in opspraak door een erbarmelijke invalbeurt op bezoek bij Manchester City. De routinier blunderde opzichtig en kreeg ook rood. Toch houdt Arsenal vertrouwen in Luiz, die zijn aflopende contract met een jaar heeft kunnen verlengen.

Manager Mikel Arteta heeft ook zijn goedkeuring gegeven voor het definitief inlijven van Pablo Marí en Cédric Soares. De twee werden in de tweede seizoenshelft al gehuurd van respectievelijk Flamengo en Southampton. Arsenal maakt gebruik van koopopties in de contracten en de centrumverdediger en rechtsback hebben meerjarige verbintenissen getekend in Noord-Londen. Marí, die een verleden heeft bij NAC Breda, kende Arteta nog van Manchester City, waar de huidige Arsenal-trainer assistent was van Pep Guardiola en de 26-jarige Spanjaard tussen 2016 en 2019 onder contract stond.

Huurdeal met Real Madrid
Dan is er nog het positieve nieuws over Ceballos. De 23-jarige spelmaker groeide begin dit seizoen bij Arsenal als huurling snel uit tot een publiekslieveling, maar kreeg daarna te maken met blessureleed. Arteta heeft veel vertrouwen in zijn jonge landgenoot, die in ieder geval tot het einde van het huidige seizoen aan Arsenal verbonden blijft. De huurperiode is verlengd zodat hij het Premier League-seizoen in Noord-Londen kan afmaken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.