Vier jaar na Van Gaal-clash heeft Di María een bewonderaar als trainer

Reacties

Met een fabuleuze lob wees Ángel Di María Paris Saint-Germain dinsdagavond de weg naar de halve eindstrijd in de strijd om de Coupe de France. Net nu de ziekenboeg van de hyperambitieuze club prominente leden telt, is de 31-jarige Argentijn in topvorm.

Vier jaar na Van Gaal-clash heeft Di María een bewonderaar als trainer

Di María heeft in zijn laatste negen duels een direct aandeel gehad in liefst tien goals van PSG. Zelf maakte de aanvaller zes goals en vier keer fungeerde hij als aangever. Met twee van die assists deed hij Manchester United twee weken geleden veel pijn in de eerste ontmoeting van de achtste finale van de Champions League.

Na de 0-2 zege op Old Trafford heeft PSG goede papieren om weer eens echt ver te komen in de Champions League, maar ook binnen de landsgrenzen zijn de prestaties nog steeds uitstekend. En dat terwijl Neymar en Edinson Cavani momenteel uit de roulatie zijn. In de bekerwedstrijd tegen Dijon van dinsdag achtte trainer Thomas Tuchel het verstandig om Kylian Mbappé te sparen.

Met een Di María in zijn huidige vorm kan dat ook makkelijk. 'Het is een cadeau om met een speler als hem samen te mogen werken', vertelde Tuchel naderhand op de persconferentie. 'Hij is elke dag als eerste op de training, elke keer weer zet hij zich volledig in. Vandaag hadden we zijn kwaliteiten ook nodig door het ontbreken van Cavani, Neymar en Mbappé. Ángel is extreem intelligent met zijn loopacties en levensgevaarlijk voor het doel.'

Ángel Di María staat dit seizoen op zes Ligue 1-treffers.
Ángel Di María staat dit seizoen op zes Ligue 1-treffers.

Mede door zijn glansrol in de Champions League-finale van 2014 (Di María werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd) pikte Manchester United hem op bij Real Madrid, maar dat bleek niet bepaald een droomhuwelijk. Afgelopen week meldde Di María opnieuw dat het niet boterde tussen hem en manager Louis van Gaal. 'Hij liet me alleen de negatieve dingen zien bij wedstrijdbesprekingen. Ik liet blijken dat ik dat niet leuk vond en toen begon het hele probleem', vertelde de dribbelaar onlangs aan ESPN. 'Hij vond het namelijk niet prettig hoe ik reageerde.'

Na één seizoen stond PSG op de stoep, waar Di María sinds afgelopen zomer samenwerkt met een bewonderaar. Namelijk zijn eigen trainer, die in 2014 al genoot van de Argentijn. 'Real Madrid won de Champions League en hij speelde een sleutelrol, ik zag toen al zijn wedstrijden', aldus Tuchel dinsdag.

Spelersprofiel

Á. Di María


Geboortedatum:
14 februari 1988
Leeftijd:
36
Geboorteplaats:
Rosario
Nationaliteit
Argentinië
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Benfica
Nationaal team:
Argentinië
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.