Vier goals in ruim twintig minuten zetten Napoli op spoor van volgende CL-deelname

Alleen een wonder kan Napoli nog uit de Champions League van volgend seizoen houden. Sassuolo werd zaterdag afgedroogd. De Napolitanen stonden na 21 minuten al op een 4-0 voorsprong. Uiteindelijk werd het 6-1.

Napoli
Napoli
6 - 1
Sassuolo
Sassuolo

Sassuolo hield Napoli eerder dit seizoen in eigen huis aan een 2-2 gelijkspel, maar een goed resultaat zit er deze zaterdag niet in voor de werkgever van de geblesseerde Abdou Harroui. Na ruim twintig minuten stond Napoli al met 4-0 voor. Kalidou Koulibaly ('7), Victor Osimhen ('15), Hirving Lozano ('19) en Dries Mertens ('21) lieten de supporters in Stadio Diego Armando Maradona juichen.

Na rust deed Mertens als eindstation van een fraai uitgespeelde aanval nog een duit in het zakje en schoot Amir Rrahmani de bal van dichtbij in de hoek: 6-0. In de slotfase redde Maxime Lopez namens Sassuolo de eer.

Door de grootste zege van het seizoen kan Napoli zich vast gaan opmaken voor een nieuw Champions League-avontuur. Omdat de eerste vier plekken daar een garantie voor geven, kan alleen AS Roma de Napolitanen in theorie nog achterhalen. Dan moet Roma alles winnen en Napoli alles verliezen, waarna het onderling resultaat dan de doorslag geeft. Met vier en twee punten achterstand op respectievelijk AC Milan en Internazionale heeft Napoli bovendien nog een kleine kans op de titel.