Vier goals camoufleren moeizame start De Graafschap

De Graafschap is zijn jacht op sportieve revanche maandag begonnen met een overwinning op FC Den Bosch. De ploeg van Mike Snoei maakte echter zeker geen overtuigende indruk.

De Graafschap
4 - 2
FC Den Bosch

De Graafschap liep in het afgebroken seizoen samen met SC Cambuur promotie naar de Eredivisie mis en wil dit voetbaljaar alsnog de Keuken Kampioen Divisie verlaten. De Superboeren worden door de zogenaamde kenners gezien als een van de titelkandidaten, maar bij de eerste wedstrijd van het seizoen bleek dat er nog voldoende werk aan de winkel is.

Op De Vijverberg was Den Bosch in de eerste helft de betere ploeg. De bezoekers kregen ook kansen, maar verzuimden om daar iets goeds mee te doen. Vlak voor rust kwam De Graafschap tegen de verhoudingen in op voorsprong, toen Toine van Huizen uit een hoekschop raak kopte.

Kort in de tweede helft raakte Jizz Hornkamp namens Den Bosch de lat, waarna een eigen doelpunt van Julian Lelieveld alsnog de 1-1 betekende. De Graafschap moest opnieuw beginnen, maar zat totaal niet in de wedstrijd. Dat de thuisploeg zijn voorsprong wist te herstellen, was daarom verrassend. Daryl van Mieghem kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten en schoot binnen.

Even na zijn treffer had Van Mieghem ook een assist in huis. De buitenspeler gaf voor op nieuwkomer Elmo Lieftink, die met een rake kopbal voor de 3-1 zorgde. Het betekende een harde klap voor Den Bosch en de bezoekers wisten zich niet te herpakken. Twaalf minuten voor tijd ramde Jhonathan Opoku de 4-1 binnen, voordat Hornkamp met een fraaie treffer nog succesvol was namens Den Bosch. Daar bleef het bij, waardoor de eerste drie punten voor De Graafschap binnen zijn.