Videoscheidsrechter dit seizoen nog niet in Eredivisie

Reacties

De KNVB zet de proef met de videoscheidsrechter komend seizoen door. Opnieuw zal tijdens een aantal duels in het KNVB-bekertoernooi de videoarbitrage worden ingezet. In de Eredivisie is dit nog niet het geval. 

Videoscheidsrechter dit seizoen nog niet in Eredivisie

'Als KNVB hebben wij er bewust voor gekozen om dit seizoen nog intensief te testen in ons bekertoernooi', zegt Gijs de Jong, de operationeel directeur van de KNVB, op de website van de voetbalbond.

Op het hoogste niveau in een aantal andere landen, waaronder Duitsland, Italië en Portugal, wordt de videoscheidsrechter dit seizoen al wel tijdens competitiewedstrijden ingezet. De IFAB, de internationale organisatie die waakt over de regels, heeft hiervoor groen licht gegeven.

'Voor het voetbal is het van belang dat er veel gewerkt wordt met videoarbitrage. Het is namelijk belangrijk om videoarbitrage zo snel mogelijk op een nog hoger niveau te krijgen en dit kan alleen door hier veel mee te werken', vindt De Jong.

De FIFA wil dat ook tijdens het WK van volgend jaar gebruik wordt gemaakt van de videoscheidsrechter nadat het systeem eerder deze zomer reeds werd gehanteerd tijdens de strijd om de Confederations Cup.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.