Video's op VI.nl: vliegensvlugge Vardy, wondergoal Boddaert

Reacties

Maandagochtend: samenvattingen op VI.nl! Zoals iedere week brengen wij ook vandaag samenvattingen van topwedstrijden in binnen- en buitenland. Dit keer aandacht voor onder meer de derby tussen Schalke 04 en Borussia Dortmund en de titelstrijd in Engeland.

Video's op VI.nl: vliegensvlugge Vardy, wondergoal Boddaert

Almere City heeft in de Jupiler League beslag gelegd op de vierde periode. Erg verrassend, want een paar maanden geleden stond het elftal van Jack de Gier nog in de onderste regionen. Maar de nieuwe trainer heeft kennelijk de juiste snaar geraakt bij zijn elftal, want met goed voetbal stoomt de club uit Flevoland op.

De mooiste goal dit weekeinde uit de Jupiler League was die van Maarten Boddaert, die met een spectaculaire omhaal scoorde in het duel van FC Den Bosch met Telstar (5-0). De topper tussen FC Eindhoven en Go Ahead Eagles eindigde doelpuntloos en ook de aanstaande kampioen Sparta kon niet winnen. De Rotterdammers ontsnapten zelfs in Helmond (1-1).

In Engeland is Leicester City niet te stuiten. En op het moment dat er puntenverlies in de maak leek, was daar ineens weer de watervlugge Jamie Vardy, die de wedstrijd bij Sunderland met twee treffers besliste (0-2). In de Engelse nationale ploeg krijgt hij wellicht concurrentie van Andy Carroll, die met een hattrick tegen Arsenal (3-3) solliciteerde naar een plek in de EK-selectie.

Louis van Gaal hield met een zeer sterk spelende Timothy Fosu-Mensah in de ploeg lang stand op bezoek bij Tottenham, maar in de slotfase maakten de Londenaren dankzij drie treffers binnen zes minuten (3-0) een eind aan de hoop op een goed resultaat. Tottenham blijft door de zege tevens in het spoor van Leicester, zij het op een gepaste afstand van zeven punten.

Een getergde Klaas-Jan Huntelaar heeft in de Bundesliga met zijn gelijkmaker namens Schalke 04 tegen Borussia Dortmund (2-2) een einde gemaakt aan de titeldroom van de bezoekers. Het gat met Bayern München, dat zaterdag van VfB Stuttgart won, is nu opgelopen tot zeven punten.

Tot slot maakten twee Nederlandse spitsen bij hun clubs een rentree in de basis na lange afwezigheid. Luc Castaignos toonde zich zeer bedrijvig met Eintracht Frankfurt in duel met 1899 Hoffenheim, maar een doelpunt was hem niet gegund tijdens de nederlaag (1-2). Bas Dost deed weer mee met VfL Wolfsburg, dat met wat geluk overeind bleef tegen FSV Mainz 05 (1-1).

Verder was er natuurlijk de nasleep van het Eredivisie-weekend, waarin zowel koploper Ajax als achtervolger PSV geen steek liet vallen. Anwar El Ghazi speelde een cruciale rol bij de Amsterdammers, terwijl Marco van Ginkel nog heilig gelooft in de titel voor PSV. Feyenoord lijkt in zijn goede vorm beslag te gaan leggen op plek drie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.